Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au controlat mai multe societăți comerciale. Au împărțit sute de amenzi în valoare de 149.605 lei

Publicat: 30 mai 2020
Polițiștii efectuează controale în fiecare zi pentru ca ieșenii să fie în siguranță
Polițiștii ieșeni au dat peste 380 de amenzi după mai multe controale efectuate

Polițiștii din Iași au verificat mai multe firme și au împărțit amenzi acolo unde au fost constatate nereguli. Într-o singură zi, sute de persoane au fost amendate. Astfel, polițiștii ieșeni au intervenit la 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 380 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracțiuni.

„La data de 26 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 80 de evenimente, dintre care 76 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 20 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 381 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 149.605 lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției ieșene. Astfel, polițistii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Polițiștii din Iași au verificat 39 de societăți comerciale și au împărțit amenzi

Polițiștii au verificat mai multe societăți comerciale și au dat amenzi.

„La data de 26 mai a.c., în intervalul orar 09:00 – 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au acționat, pe raza de competență, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranța publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În cadrul acțiunii au fost verificate 39 societăți comerciale și au fost controlate 53 autovehicule și 15 atelaje hipo, fiind legitimate 131 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.445 lei, dintre care 11 conform Legii nr. 12/1990, 7 conform O.U.G. nr. 195/2002, 4 conform H.G. nr. 301/2012, 4 conform Legii nr. 61/1991 și două conform altui act normativ”, au completat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Spre exemplu, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Cotnari, a fost sancționat contravențional, cu amendă, în cuantum de 1.000 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a fost depistat în timp ce comercializa articole de încălțăminte, fără a deține documentele prevăzute de legislația în vigoare. De asemenea s-a dispus confiscarea articolelor de încălțăminte.

Zilele trecute, o femeie a fost amendată de polițiști pentru că desfășura activități de comerț

Zilele trecute, și polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iași și Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În cadrul acțiunii au fost verificate 12 societăți comerciale și au fost controlate 21 de autovehicule, fiind legitimate 42 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.640 lei, dintre care 7 conform O.U.G. nr. 195/2002, 6 conform Legii nr. 12/1990 și două conform H.G. nr. 984/2005.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere. De exemplu, o femeie, de 58 de ani, din comuna Schitu Duca, a fost sancționată contravențional, cu amendă, în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a desfășurat activități de comerț, fără a avea lista de prețuri afișată pentru produsele expuse pentru vânzare. Și un bărbat, de 39 de ani, din județul Vaslui, a fost sancționat contravențional, cu amendă, în cuantum de 1.500 de lei, conform H.G. nr. 984/2005, deoarece a fost depistat în timp ce transporta două bovine, cu o autoutilitară, pe DN 24, fără a deține documentele prevăzute de legislația în vigoare.

Comentarii
  • Normal! Primaria , plina de hoti si de spagari, si-au trimis gealatii la produs lovele. Fiecare gealat, platit cu fro 1000 de euro, pensie la 40 de ani, trebuie sa aduca tainul pt plosnitele de birou, care sug de pe spinarea aluia care munceste. Mai popor de prosti ! care ati permis sa se infiintele gardienii publici, ca mai apoi gealatii sa va stranga de gat… Prosti ati fost, prosti ati ramas si stiti care-i vestea cea mai rea? Sunteti pe drumul fara intoarcere al sclaviei progresive.

Adauga un comentariu