Titlurile zilei

Polițiștii din Iași au pus stăpânire pe o stradă din centrul orașului! Vecinii de pe strada Fierbinte sunt exasperați. Șeful instituției: „Nu contează cine sunt, trebuie să respecte regulile” – FOTO

Publicat: 23 oct. 2021
Strada Fierbinte din Iași și mașinile parcate de polițiști
Polițiștii ieșeni parchează pe o stradă din centrul orașului și blochează accesul

Proprietarii caselor de pe strada Fierbinte sunt afectați de mașinile parcate de polițiști. Nimeni nu poate veni în vizită din cauza mașinilor pacate încă de la primele ore ale dimineții. Reprezentanții Poliției au promis că vor încerca să găsească o soluție

O stradă din municipiul Iași a fost transformată în parcare pentru polițiștii din cadrul Poliției Municipale și ai Serviciului de Poliție Rutieră. Situația a fost semnalată de Cristinel Hamerta, bărbat din Iași care își vizitează des socrul domiciliat pe strada Fierbinte, ce face legătura cu străzile Smârdan și Otilia Cazimir. Pe scurt, polițiștii care lucrează în sediile de pe Otilia Cazimir parchează mașinile personale în fiecare dimineață, blocând accesul riveranilor. Nici ambulanțele nu ar avea loc să treacă pe strada respectivă, destul de îngustă.

„Acolo sunt parcate de obicei mașinile polițiștilor. Eu înțeleg că nu sunt locuri de parcare. Nu mai ai loc pe unde să treci, ori iei gardul, ori oglinda. Au mai fost sesizări, o perioadă nu au mai parcat. Înțeleg că nu au unde, dar trebuie să aibă loc de trecere toată lumea. Dacă doamne ferește este nevoie de o ambulanță? Majoritatea proprietarilor au peste 80 de ani. Am avut o problemă cu soacra și a trebuit să o car în stradă pentru că ambulanța nu avea loc să treacă”, a precizat bărbatul.

Nu poate să asigure aprovizionarea în zonă

Reclamantul a mai atras atenția că nu poate să asigure socrului proviziile cu alimente, pentru că nu are acces pe strada Fierbinte.

„Ca să aduci o camionetă de lemne nu ai loc de ei. Dar să lase totuși să se poată intra măcar. Trebuie să car un bax de apă, las mașina în Smârdan. De foarte mulți ani este așa. Până în ora 16:00 așa se întâmplă. Ieri (21.10.2021- n.r.) nu puteam să intru efectiv pe stradă. O zgâriam și pe a lui și pe a mea. Vecinii au fost la șeful Poliției, o perioadă de o lună nu au mai tras acolo mașinile, dar au revenit. Vin și alții, nu numai polițiștii, dar măcar au mai lăsat un număr de telefon în parbriz. Dacă ai un bagaj mai greu, nu poți să vii cu mașina. Ei vin în civil, de la municipiu, sunt mașinile lor personale. Au în parbriz însemne de la Europol și sindicatul polițiștilor”, a mai spus Cristinel Hamerta.

Șeful Poliției Rutiere spune că legea este pentru toată lumea

Mihai Șoric, șeful Serviciului de Poliție Rutieră, spune că aceste situații trebuie semnalate de persoanele afectate.

„Ar trebui să respecte regulile de circulație rutieră. Persoanele respective ne pot sesiza. Putem aplica sancțiuni. Nevoia de acces trebuie respectată. Nu contează cine sunt, trebuie să respecte legea”, a declarat Mihai Șoric, comisar-șef.

Adrian Stoian, șeful Poliției Municipale, spune că va avea o discuție cu reprezentanții Poliției Rutiere.

„Nu neg lucrul ăsta. Trebuie discutat despre regimul de circulație de acolo. O să vorbesc, trebuie să circule toată lumea”, a sublinat Adrian Stoian.

Reprezentanții Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași au precizat că vor verifica sesizarea ieșeanului. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat cazul unui polițist care a reușit să gestioneze o situație în trafic doar cu telefonul mobil.

Polițiștii caută un nou sediu pentru Serviciul Prinderi în Flagrant

De precizat că Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a anunțat noi investiții, într-un sediu nou pentru activitatea desfășurată de Brigada Operațiuni Speciale – Serviciul Prinderi în Flagrant. Valoarea estimată a contractului este de 126.050 lei, fără TVA, aproape 25.000 de euro.

„Dotarea cu ansamblu modular realizat din 3 containere metalice a imobilului 22 – 127, Canisa IPJ Iași, str. Fagului, nr.2, C.F.149095 Mun. Iași, cu ansambluri modulare realizate din 3 containere metalice, destinat funcționării Brigăzii Operațiuni Speciale Iași – Serviciul Prinderi în Flagrant, în anul 2021, are ca scop îmbunătățirea condițiilor de funcționare speciale, de muncă și asigurarea acestora la un nivel minimal din punct de vedere conspirativ și igienico-sanitar pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul respectivei subunități de poliție”, se arată în caietul de sarcini. Licitația pentru execuția lucrărilor era programată la finalul lunii septembrie 2021, dar a fost anulată.

O licitație similară a fost organizată și pentru posturile de poliție din județul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu