Eveniment-Social

Polițiștii din Iași sunt cu ochii în patru. Mai mulți șoferi, care s-au urcat băuți la volan, au fost trași pe dreapta

Publicat: 29 sept. 2020
O parte dintre șoferii trași pe dreapta s-au ales cu dosare penale, asta după ce au încălcat legea
Polițiștii din Iași acționează în trafic pentru a depista șoferii care se află sub influența băuturilor alcoolice

Mai mulți șoferi, care s-au urcat băuți la volan, au fost trași pe dreapta de către polițiști. O parte dintre aceștia s-au ales cu dosare penale, iar acum au de dat explicații în fața legii

Polițiștii din Iași au împărțit amenzi și au deschis dosare penale pe bandă rulantă. Astfel, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au depistat pe DJ 281 B, în comuna Erbiceni, un bărbat de 43 de ani, din comuna Erbiceni, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

S-a urcat băut la volan, iar acum s-a ales cu dosar penal

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au depistat, pe raza orașului Hârlău, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Pârcovaci, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Un tânăr a distrus un stâlp și un gard din cauza alcoolului

Tot polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, la data de 27 septembrie, un tânăr de 20 de ani, din comuna Belcești, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Belcești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp și un gard. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totul a ieșit la iveală în urma controalelor efectuate

Polițiștii Biroului Rutier Pașcani au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Pașcani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Pașcani, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă. Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii au fost controlate 43 de autovehicule și au fost legitimate 51 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 25 de amenzi conform O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de 5.220 de lei. De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare. De exemplu, un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DE 583, în localitatea Războieni, cu viteza de 114 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Adauga un comentariu