International

Politistii francezii au luat-o RAZNA! Un al treilea copil a fost AUDIAT pentru o fraza spusa in clasa

Publicat: 03 feb. 2015
1
O fetita de 10 ani din localitatea franceza Cagnes a fost convocata la Jandarmerie pentru afirmatii „nelinistitoare”. Dupa micutul Medhi de 8 ani, audiat la comisariatul din Nice, pentru ca ar fi declarat in clasa „Eu nu sunt Charlie, eu sunt cu teroristii!”, si dupa baietelul din Villers-Cotterets care ar fi strigat „Allah Akbar”, fetita de 10 ani a fost chemata sa dea explicatii pentru ce a scris intr-o lucrare de control in legatura cu atacul criminal de la Charlie Hebdo. Mai ales urmatoarea fraza a fost considerata alarmanta: „Sunt de acord ca teroristii i-au ucis pe ziaristi, pentru ca si-au batut joc de religia noastra.”
„Este nelinistitor cand auzi asemenea cuvinte”, a explicat procurorul Georges Gutierez, citat de Nice Matin. „Este posibil sa fi reprodus ce a auzit la ea acasa.” Procurorul a explicat ca aceasta este procedura standard:
„Invatatorii sesizeaza un comportament pe care il apreciaza ca anormal si il semnaleaza pe linie ierarhica. In final, este sesizat parchetul.” Totusi, procedura normala nu a fost respectata in acest caz, pentru ca o angajata a municipalitatii a alertat jandarmii. „In nume propriu”, subliniaza procurorul.
Adauga un comentariu