Eveniment-Social

Politistii ieseni, alaturi de elevi la inceputul noului an scolar

Publicat: 11 sept. 2016
Peste 400 de politisti vor actiona suplimentar, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din tot judetul Iasi, pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare in siguranta. Din dispozitia Sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, chestor de politie Scripniciuc Ioan, luni, 12 septembrie 2016, 445 de politisti vor actiona in sistem integrat, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar.
Cei 396 de politisti de ordine publica, 27 de politisti de la rutiera, 4 de la prevenire si 18 de politisti de la alte structuri, vor fi prezenti, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din intregul judet, pentru ca noul an scolar sa inceapa in liniste si siguranta. Efectivele IPJ Iasi sunt in teren pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice si fluidizarea traficului rutier, in special in zona unitatilor de invatamant. Pentru IPJ. Iasi, siguranta in scoli constituie o prioritate. Astfel, incepand de maine, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate, pentru o mai buna comunicare.

Citeste si: Evenimentul social-caritabil „Copii de nota 10”, la a VII-a editie

 
Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, se vor supraveghea in permanenta a traseele de deplasare a elevilor. Seful IPJ Iasi a solicitat identificarea si controlarea tuturor unitatilor economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. O atentie deosebita va fi acordata activitatior educativ-preventive si de verificare a gradului de siguranta rutiera, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. Totodata, politistii de la rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele de maxima afluire a elevilor. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional, politistii vor organiza pentru elevi diferite activitati preventive-educative.
 
Politia ieseana ureaza tuturor elevilor mult succes in noul an scolar !


loading...

Adauga un comentariu