Eveniment-Social

Politistii ieseni, alaturi de victimele din Bucuresti! Mobilizare incredibila la Iasi!

Publicat: 03 nov. 2015

@ Toti iesenii au sarit in ajutorul persoanelor ranite in urma tragediei din Bucuresti @ Pe langa oamenii de rand, au sosit pentru a dona sange si autoritatile @ Politistii ieseni au fost prezenti ieri la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi @ Iata cati ieseni au intins ieri o mana de ajutor ranitilor din Colectiv

Niciun iesean nu a ramas indiferent in urma dramei care a avut loc vineri, pe 30 octombrie, in capitala. Nu doar Bucurestiul a sarit in ajutorul victimelor din Colectiv, care au mare nevoie de ajutorul oamenilor in aceste clipe grele. Sute de litri de sange au sosit la Bucuresti in aceste zile, iar printre cei care au donat cantitati considerabile se numara si iesenii. Au trecut patru zile de cand s-a produs tragedia care a pus doliu pe o tara intreaga, dar Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iasi continua sa fie plin de oameni care doresc sa ofere o mana de ajutor. Pe langa doctorii care stau peste program pentru a-i prelua pe toti cei care stau la coada si politistii ieseni au venit ieri sa doneze sange pentru victimele din Bucuresti.

Iata primii politisti care s-au oferit sa ajute

Primii politisti care au trecut pragul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina au fost cei ai Sectiei 4 Politie Iasi. Acestia au fost ieri sa acorde o sansa celor raniti in incendiul devastator care a lovit vineri clubul Colectiv din Bucuresti.

„Politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Iasi au fost astazi si au donat sange la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi. Acestia au incercat sa ajute victimele din Bucuresti si au donat in jur de 10 persoane. In zilele urmatoare si celelalte subunitati ale Politiei vor merge sa doneze sange pentru a-i ajuta pe cei raniti”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Astfel, politistii ieseni se alatura unei campanii de donare fara precedent in Romania. Mobilizari masive in ceea ce priveste donarea de sange s-au facut zilele aceasta in toate judetele tarii, pentru a sprijini victimele incendiului din Bucuresti, iar la Iasi numarul celor care s-au aratat interesati este urias. In doar trei zile de donari masive, au fost peste 400 de persoane la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Iasi, lucru de admirat la toti cei care s-au prezentat. Foarte multi tineri dintre donatori sunt din mediul rural si care au dorit sa isi arate compasiunea pentru cei aflati in suferinta. Foarte multi au venit la unitatea medicala in grupuri organizate, hotarati sa doneze sange, cum au facut-o si politistii din Iasi.

„Au aratat cat de solidari sunt si cat de repede se pot mobiliza. S-au anuntat grupuri organizate prin telefon, de zece sau mai multe persoane”, a povestit Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iasi. Personalul medical al unitatii face fata eroic valului de ieseni care vin sa doneze pentru victimele incendiului din Bucuresti. Doar marti, in a treia zi de donari in masa, la CRTS Iasi au reusit sa ajunga in sala de recoltare peste 120 de donatori. Programul este in continuare prelungit, pentru a putea ajunge toti pacientii in sala. In ajutorul angajatilor de la unitatea medicala au venit si voluntarii Crucii Rosii din Iasi, care dirijeaza pacientii de la inregistrare catre sala de recoltare si ii monitorizeaza post donare. De asemenea, Crucea Rosie Romana a demarat o campanie la nivel national pentru ajutorarea victimelor din Bucuresti. La CRTS Iasi sunt distribuite zilele acestea pliante cu conturile bancare in care oricine doreste sa poata dona.loading...

Adauga un comentariu