Eveniment-Social

Polițiștii ieșeni au împărțit din nou amenzi celor care nu au respectat regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Publicat: 17 oct. 2020
Sute de societăți comerciale au fost verificate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19
Polițiștii au verificat mai multe localuri pentru a vedea dacă se respectă măsurile legate de COVID-19

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au verificat mai multe unități comerciale. Au fost împărțite sancțiuni contravenționale, iar controalele vor continua și în perioada următoare

Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 260 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 175 de societăți comerciale și 71 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 514 persoane.

În urma neregulilor constatate, pe parcursul acțiunilor au fost date 92 de amenzi în valoare de aproximativ 24.600 de lei, dintre care 83 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Astfel, un bărbat de 48 de ani a fost amendat deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o societate comercială din municipiul Iași. De asemenea, o femeie de 46 de ani a fost amendată deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață din municipiul Iași.

Sute de persoane au fost verificate de oamenii legii

Zilele trecute au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 265 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 219 societăți comerciale și 157 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 591 de persoane.

În urma neregulilor constatate, pe parcursul acțiunilor au fost aplicate 104 amenzi în valoare de aproximativ 16.500 de lei, dintre care 99 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Un bărbat de 47 de ani, din comuna Scobinți, a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o societate comercială, din comuna Scobinți. O femeie de 40 de ani, din comuna Mironeasa, a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață, din municipiul Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respecate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cea mai bună metodă de a evita infectarea este distanțarea socială și igiena.

Comentarii
  • NU MAI PUNETI RUBRICA DE COMENTARII DACA LE STERGETI PE CELE PE CARE NU VA COMVINE SAU PE CARE NU LE COMVINE LA ALTI BASTANI ………..SAU O SA CREDA LUMEA CA SUNTETI CORUPTI SAU SANTAJISTI …..

  • Faceți o anchetă și la restaurantul Casablanca de la Rediu. Acolo încă se fac nunți în weekend. Închid porțile patronii la curte ca sa nu-i vadă nimeni și apoi fac nuntă. Se pare că legea nu este pentru oricine.

Adauga un comentariu