Local

Polițiștii ieșeni au recuperat un telefon mobil furat pe strada Tătărași. Bărbatul a transmis o scrisoare de mulțumire autorităților

Publicat: 30 sept. 2020

Polițiștii ieșeni în urma unui apel la numărul unic de urgență 112 au recuperat un telefon mobil furat la Iași. Unui bărbat i s-a sustras telefonul dintr-o geantă, iar în momentul în care și-a dat seama a apelat la poliție. Membrii Biroului de Investigații Criminale Iași au prins și arestat preventiv două persoane care voiau să părăsească țara.

„Părea să fie o zi liniştită, în care domnul Marcel se plimba relaxat pe strada Tătăraşi, din municipiul Iaşi, când brusc, doi bărbaţi, prin distragerea atenţiei, i-au sustras telefonul mobil din geantă. Imediat după ce a constatat lipsa telefonului, acesta a alertat cu încredere poliţiştii pentru a-i rezolva problema.

În urma informaţiilor detaliate oferite de domnul Marcel despre cei doi şi a investigaţiilor derulate cu celeritate de echipa de poliţişti a Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, bănuiţii de comiterea faptei au fost identificaţi şi depistaţi pe Aeroportul Iaşi, intenţionând să părăsească ţara, cu destinaţia Roma-Italia. Aceştia au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv.”, potrivit autorităților.

Telefonul a fost recuperat dintr-o casă de amanet

De asemenea, pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat telefonul bărbatului dintr-o casă de amanet, din municipiul Iaşi şi i l-au înmânat.

„Având în vedere aprecierile primite de la domnul Marcel pentru cazul rezolvat, echipa unită a poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi îi transmite mulţumiri pentru încrederea acordată şi că principiul după care îşi desfăşoară activitatea este că îşi doresc să fie cei mai buni.”, potrivit sursei citate.

Reamintim că la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, în urma dosarelor penale instrumentate de poliţişti, în perioada 2018-2020 au fost reţinute şi /sau arestate 284 de persoane.

„Ataşăm scrisoarea de mulţumire a domnului Marcel către echipa poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale, ce reprezintă răsplata primită pentru efortul depus în soluţionarea sesizării.

Reamintim cetăţenilor că poliţiştii ieşeni acţionează în permanenţă pentru siguranţa comunităţii şi le recomandăm să nu ezite să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie, atunci când au o problemă a cărei rezolvare intră în competenţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.”, au conchis reprezentanții Poliției.

 

 

Adauga un comentariu