News Flash:

In semn de protest

Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa

31 Mai 2010
2167 Vizualizari | 2 Comentarii
Vasile Ciuhureanu presedinte SNPPC15
• Protest inedit al politistilor ieseni: in semn de protest impotriva masurilor drastice de reducere a salariilor, oamenii legii isi vor lua acasa mobilierul, calculatorul, dar si materialele de birou necesare desfasurarii activitatii Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. Reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) au anuntat ca in semn de protest isi vor lua acasa toate bunurile achizitionate din banii proprii. Potrivit lui Vasile Ciuhureanu, liderul SNPPC Iasi, politistii isi vor lua acasa mobilierul, calculatorul, dar si materialele de birou necesare desfasurarii activitatii. Acesta a sustinut ca in proportie de peste 50 la suta, unitatile de politie vor ramane fara suportul logistic necesar. "Vom recurge gradual la toate masurile legale de protest. Vom lasa birourile goale. Sa vedem ce or sa faca atunci? Incepand de maine, (astazi-n.r), politistii isi vor lua acasa toate bunurile personale. In proportie de peste 50 la suta, politistii isi vor lua mobilierul, dar si alte bunuri achizitionate cu bani din propriul buzunar. Nu avem voie sa facem greva, insa vom face uz de toate caile pentru a protesta. Nu acceptam sa ni se ia nici un leu din buzunar", a declarat Vasile Ciuhureanu, presedintele Biroului Teritorial al SNPPC. De asemenea, politistii nu vor mai lucra nici o ora peste program si nu vor onora alte cerinte de a munci suplimentar, in semn de nemultumire impotriva masurilor drastice de reducere a salariilor. Acestia refuza sa mai lucreze peste program. In acelasi timp, membrii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) vor continua greva japoneza si vor purta banderole tricolore pe bratul drept, in semn de protest fata de masurile de reducere a veniturilor salariale cu 25 la suta, precum si pentru finantarea precara a sistemului de siguranta si ordine publica. "Vom continua prin a purta banderole tricolore pentru a ne exprima nemultumirea impotriva reducerii salariilor cu 25 la suta. Daca masurile nu vor avea ecou, ne vom ralia celorlalte sindicate si vom iesi in strada", a precizat Mihai Ionescu, presedintele Biroului Teritorial al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

REZOLUTIA CONFERINTEI SNPPC  | #108727
REZOLUŢIA CONFERINŢEI ANUALE A FSNPPC IN LEGĂTURĂ CU SCĂDEREA VENITURILOR SALARIALE CU 25%, PREZENTATĂ DE GUVERN DREPT MĂSURĂ ANTICRIZĂ

Conferinţa Naţională, din 27-29 mai 2010, a Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a dezbătut, cu îngrijorare, starea actuală a sistemului de Ordine Publică din cadrul M.A.I., atât din punct de vedere al managementului şi relaţiilor de muncă, precum şi al efectelor pe care le va avea reducerea cu 25% a drepturilor băneşti cuvenite personalului.
În timpul lucrărilor Conferinţei, liderii FSNPPC au avut o întâlnire de informare şi consultări cu un grup reprezentativ al conducerii M.A.I., grup condus de Vasile BLAGA, ministrul Administraţiei şi Internelor.
În urma contactelor şi dezbaterilor avute,
REZOLUŢIA CONFERINŢEI NAŢIONALE A FSNPPC este documentul care exprimă indignarea sindicaliştilor şi, totodată, hotărârea lor de a nu mai lăsa ca relaţiile de muncă să se deterioreze, prin aşa-zisele măsuri anticriză, adoptate, fără simţul măsurii, de către actualii guvernanţi.
Acţiunile imediat următoare ale Federaţiei se vor baza pe următoarele argumente principale:
 Guvernul, aflat de mai multă vreme în situaţia debitorului de rea credinţă faţă de personalul sistemului de ordine publică din M.A.I., s-a dezis acum de datoriile şi responsabilităţile sale. În plus guvernul nu a luat nicio poziţie de mediere faţă de afirmaţiile mincinoase şi necuviincioase pe care Preşedintele României le-a făcut public despre angajaţii bugetari.
 Guvernanţii ignoră, aritmetic şi cu bună ştiinţă, problemele umane şi de logistică ale sistemului de ordine publică din cadrul M.A.I.
 Deşi orice guvernare responsabilă se îngrijeşte ca, într-o situaţie de criză majoră, să prevină şi să limiteze creşterea infracţionalităţii, Guvernul României acţionează acum paradoxal şi suspect, demotivând personalul structurilor de ordine publică şi subfinanţând sistemul;
În baza realităţilor descrise mai sus, Conferinţa Naţională a FSNPPC a hotărât următoarele:
1. Neacceptarea reducerii individuale cu 25% a drepturilor salariale.
Salariul datorat unui angajat este intangibil, în condiţiile respectării Acordului privind raporturile de serviciu, respectiv a Contractului colectiv de muncă. Această calitate a drepturilor salariale este protejată, prin decizie a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
2. Reduceri cu 25%, vor fi tolerate, pe o durată negociabilă, doar dacă vor fi aplicate plafonului global de la nivelul ordonatorului de credit. Dar, şi aceste măsuri trebuie să se aplice de comun acord cu organizaţiile sindicale, pentru a se preveni escaladarea conflictelor determinate de actualele proceduri discriminatorii.
3. Respectarea cu stricteţe a programului legal de muncă.
4. Orice activitate suplimentară a personalului din sistemul de ordine publică din M.A.I. se va face doar în baza unei dispoziţii scrise şi cu nominalizarea persoanelor desemnate.
5. Eliminarea, de îndată, din actele normative, a incompatibilităţii poliţiştilor privind desfăşurarea altor activităţi lucrative.
În cazul neacceptării de a se găsi un consens pentru aceste hotărâri, FSNPPC va declanşa o serie de reacţii fără precedent.
Reacţiile respective sunt solicitate imperativ de cea mai mare parte din cei peste 50.000 de membri ai federaţiei; iar faptul că ele vor fi fără precedent este determinat de caracterul de noutate al crizei şi de atitudinea antisocială a guvernanţilor.
Despre poziţia sindicaliştilor şi despre duritatea ripostelor cerute de aceştia, FSNPPC a informat la timp conducerea M.A.I., cu ocazia întâlnirii de lucru, din data de 13 mai 2010. Tot atunci, a fost depusă o sinteză a rezultatelor sondajului de opinie făcut în rândul personalului.
În situaţia în care guvernul nu va lua în seamă toate propunerile FSNPPC, legate de reducerea deficitului bugetar, planificată de guvern prin diminuarea drepturilor salariale, federaţia a hotărât, în Conferinţa Naţională, următoarele măsuri:
a. Limitarea activităţilor de serviciu doar la timpul legal de lucru;
b. Folosirea pentru activităţile de serviciu doar a suportului logistic pus la dispoziţie de către instituţie;
c. Retragerea, imediată, a tuturor bunurilor personale aduse de angajaţi din dorinţa lor de a sprijini logistic instituţia;
d. Sindicaliştii vor renunţa la orice fel de proteste şi atenţionări simbolice, constatând că guvernanţii sunt imuni la aceste încercări de conştientizare.
e. Prelucrarea poliţienească a datelor şi a informaţiilor de interes operativ se va face cu maximă atenţie şi respectând minuţios procedurile, pentru a se preveni creşterea situaţiei infracţionale.
f. Monitorizarea constantă a activităţilor de interes ale guvernanţilor, pentru a fi aduse, documentat, la cunoştinţa tuturor autorităţilor europene de decizie, prin intermediul organizaţiilor sindicale internaţionale.
Mesajul prezentei rezoluţii este acela că FSNPPC doreşte să participe activ la limitarea şi reducerea efectelor crizei economice, dar se va opune, prin modalităţi specifice noi, la măsurile iraţionale de exploatare salarială precum şi la atitudinea separatistă, sfidătoare, a guvernanţilor faţă de asumarea problemelor crizei.
28 mai, 2010
Biroul Executiv Central
Notă:
Acest document a fost înaintat, în data de 30 mai, 2010 ministrului Administraţiei şi Internelor, pentru a fi prezentat şi susţinut în faţa Guvernului României.
SCRISOARE ADRESATA MAI  | #108728
SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ MINISTRULUI ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Vasile BLAGA
Domnule ministru,
Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual a luat act de punctul dumneavoastră de vedere referitor la măsura reducerii cu 25% a veniturilor salariale aplicată tuturor funcţiilor bugetate din cadrul MAI, deci şi ale membrilor noştri de sindicat ( poliţişti şi personal contractual).
Am ascultat, cu atenţie şi interes, motivele pe care le-aţi invocat şi care au condus la adoptarea acestei decizii. În contextul întâlnirii cu liderii FSNPPC, dumneavoastră aţi afirmat următoarele aspecte de fond:
1. Sunteţi solidar cu Guvernul din care faceţi parte.
2. Nu veţi disponibiliza niciun angajat al ministerului.
3. Personal, nu aveţi o altă soluţie, decât aceea a Guvernului, pentru soluţionarea deficitului bugetar.
De asemenea, aţi pus accent pe importanţa pregătirii profesionale a resursei umane din cadrul M.A.I. şi pe necesitatea reaşezării întregii structuri, în concordanţă cu nevoile concrete din punct de vedere operativ. Consideraţi că acţiune este realizabilă într-un mod corect, transparent şi imediat; urmând ca aspectul competenţei dobândite prin cicluri de pregătire profesională să fie hotărâtor în (re)distribuirea resurselor umane!
Aţi mai afirmat, domnule ministru, că vă pasă de noi şi că veţi da tonul pentru o mai mare transparenţă, luând deja măsura afişării veniturilor câştigate din bani publici, a personalului de la nivelul de conducere a instituţiei; evident,cu respectarea secretizării statelor de funcţii.
Aţi insistat în a ne reaminti că, prin tot ceea ce aţi făcut până acum, se pot dovedi bunele dumneavoastră intenţii şi că, atunci când promiteţi ceva, vă place să onoraţi promisiunea.
Aţi continuat, afirmând că această exigenţă de principiu creează, pe de o parte, obligaţii partenerilor iar, pe de altă parte, formează o viziune corectă a posibilităţilor momentului.
Aţi arătat, cu o sinceritate extrem de vizibilă, intenţiile dumneavoastră imediate şi de viitor privitoare la restructurarea Aparatului Central; şi cele privind dirijarea, cu precădere, a tuturor resurselor necesare spre zonele operative.
Aţi încercat apoi să ne ascultaţi problemele, inclusiv pe acelea de interes local, răspunzându-ne, fie personal, fie prin şefii de arme pe care i-aţi adus la întâlnirea cu sindicaliştii...
ÎNSĂ, DOMNULE MINISTRU:
• NU AŢI PREZENTAT O SOLUŢIE COERENTĂ PENTRU EVITAREA DIMINUĂRII NESELECTIVE A VENITURILOR POLIŢIŞTILOR ŞI A PERSONALULUI CONTRACTUAL DIN M.A.I. CU 25%!
• NU AŢI ŢINUT CONT DE PROPUNERILE NOASTRE DE APLICARE DIFERENŢIATĂ A RESPECTIVELOR DIMINUĂR, ÎN FUNCŢIE DE NIVELUL IERARHIC AL PERSONALULUI;
• AŢI IGNORAT, DE ASEMENEA, ŞI PROPUNEREA FSNPPC REFERITOARE LA SUSPENDAREA UNOR DREPURI, PE CARE O PUTEŢI APLICA LA NIVELUL DUMNEAVOASTRĂ DE ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE.
Având în vedere regimul incompatibilităţilor care impune restricţii extreme, pe piaţa muncii, pentru poliţişti dar şi importanţa socială a acestei categorii de personal, este imperios necesar ca această categorie socio-profesională (poliţiştii) să nu mai fie împovărată, iresponsabil, cu măsuri de austeritate aplicate nediferenţiat.
Domnule ministru, vă aducem la cunoştinţă că s-a creat deja premisa pentru afirmaţii periculoase, precum că: în mod intenţionat se doreşte destabilizarea sistemului de siguranţă naţională şi că acţiunea este atribuită chiar în seama şi profitul factorilor politici cu răspundere în gestionarea sistemului.
Pe acest fond, vă atragem atenţia în mod public, că FSNPPC, singura federaţie reprezentativă la nivel de administraţie publică şi apărare, nu îşi mai poate asuma răspunderi pentru reacţiile sociale violente şi complexe care se vor manifesta, în mod previzibil, în contextul acestei crize de sistem şi al sărăciei impuse de Guvern.
Anarhia este disoluţia statului de drept! Cunoscând acest adevăr implacabil, noi, poliţiştii, care suntem cetăţeni aflaţi tocmai în slujba statului de drept,vă somăm:
- NU VĂ ALIAŢI CU ACEIA CĂRORA LE ESTE INDIFERENTĂ UMILIREA NOASTRĂ FISCALĂ!
- FIŢI SOLIDAR CU NOI, ÎN DEMERSUL ONORABIL DE A FI ÎN SLUJBA CETĂŢENILOR, NU A MARILOR AVERI!
FIŢI BĂRBAT, ALĂTURI DE NOI; AŞA CUM NE-ŢI CERUT SĂ FIM, ŞI SUŢINEŢI-NE PUBLIC PROPUNERILE ŞI REVENDICĂRILE, ASUMÂNDU-VĂ CHIAR ŞI DEMISIA DE ONOARE!
Biroul Executiv Central
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2723 (s) | 22 queries | Mysql time :0.152705 (s)