Local

Politistii ieseni lanseaza „Scoala de pietoni”

Publicat: 20 oct. 2015
1
Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi, prin Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi lanseaza proiectul educational „Biblio-Scoala de Pietoni„, care se va desfasura miercuri, 21 octombrie, de la ora 11:00, la sediul central al bibliotecii din Iasi, de pe bulevardul Stefan cel Mare. Partener in derularea proiectului este Societatea Nationala de Crucea Rosie Iasi.
Obiectivul proiectului vizeaza promovarea regulilor elementare de circulatie rutiera, dezvoltarea unui comportament antivictimal si antiinfractional in randul minorilor din municipiul Iasi si a unei conduite social-educationale privind importanta atitudinii preventive in trafic in calitate de pieton si nu numai. Bibliotecari, politisti si voluntarii Crucea Rosie vor sustine in comun sesiuni interactive de informare adresate elevilor din ciclurile primar, gimnazial si liceal, adaptate nivelului de intelegere al acestora.
Proiectul se va desfasura pe parcursul anului scolar din luna octombrie 2015 pana in luna iunie 2016 prin cele cinci filiale ale bibliotecii („Vasile Alecsandri”, „Ateneu”, „Mihail Sadoveanu”, „Garabet Ibraileanu”, „Ionel Teodoreanu”) si Gradinita nr. 22 Iasi, Scoala Primara „Gh. Asachi” Iasi, Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun” Iasi, Scoala Primara „Carol I” Iasi, Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iasi, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iasi, Liceul Tehhologic Economic „Virgil Madgearu” Iasi, Colegiul National „Emil Racovita”.
Comentarii
  • Faceti cat mai multe emisiuni pt pietoni,reclame obligatorii pt televiziuni,prin care sa ii ” invatati” pe pietoni cum sa treaca o trecere de pietoni,cum sa se asigure,sa mearga in pas vioi,sa fie atenti chiar si la trecerile semaforizate,etc.Faceti un pic de educatie,sa inteleaga ca sunt participanti de fapt la traficul rutier,nu stapanii ” zebrelor” .

Adauga un comentariu