Local

Polițiștii locali ieșeni dau concurs de promovare într-un grad profesional superior. Instituția are aproape 400 de angajați

Publicat: 14 iul. 2020
Polițiștii locali ieșeni vor da un concurs de promovare într-un grad superior pe parcursul lunii august
Polițiștii locali ieșeni dau concurs pentru promovarea într-un grad profesional superior.

Polițiștii locali ieșeni vor da un concurs pentru promovarea într-un grad profesional superior pe parcursul lunii august. Instituția din subordinea Primăriei Iași care se ocupă de siguranța și ordinea publică, dar și siguranța circulației rutiere are aproape 400 de angajați

Pe parcursul lunii august, polițiștii locali ieșeni vor da un concurs de promovare într-un grad profesional superior. Instituția din subordinea Primăriei Iași care se ocupă de ordinea și siguranța publică pe raza orașului oferă astfel șansa tuturor angajaților să promoveze într-un grad superior celui deținut în momentul de față. Pentru a participa la concurs, candidații trebuie însă să nu fi fost sancționați disciplinar și să fi primit calificativul „bine” în urma evaluărilor.

„Poliția Locală Iași orgnizează concurs de promovare a funcționarilor publici, în gradul profesional superior celui deținut. Participanții vor trebui să îndeplinească mai multe condiții, printre care să aibă cel puțin 3 ani vechime în gradul profesional al funcției din care promovează, să fi obținut cel puțin calificativul «bine» în evaluarea performanțelor individuale în ultimii 2 ani și să nu aibă sancțiuni disciplinare neradiate în condițiile legii”, au explicat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Înscrierile pentru concursul de promovare organizat de Poliția Locală Iași se fac până la finalul lunii iulie

Polițiștii locali ieșeni care vor să participe la concurs trebuie să depună dosarele de înscriere la sediul Poliției Locale Iași, din strada Bucium, nr. 30, în termen de 20 de zile de la data anunțului, respectiv în perioada 10.07 – 29.07.2020, ora 15:00.
După selecția dosarelor de înscriere, va fi organizată proba scrisă pe data de 10 august 2020, după care se organizează proba de interviu, în maximum 5 zile lucrătoare de la susținerea probei scrise, la sediul Poliției Locale Iași din strada Bucium. Serviciile pe care urmează să fie date examenele pentru promovarea în grad superior sunt: Dispecerat și itnervenții, Serviciul Control Pază, Control Acces, Transport Valori, Serviciul Siguranța Circulației și Biroul Achiziții, Biroul Protecția Mediului și Serviciul Control Urbanism.

Poliția Locală Iași a împlinit 10 ani de la înființare în luna mai 2020

Poliția Locală Iași a împlinit 10 ani de la înființare în ziua de 21 mai 2020. Cei mai merituoși polițiști locali au primit diplome cu această ocazie și felicitări pentru că au reușit să își îmbunătățească imaginea în rândul comunității ieșene, redevenind un partener real al acesteia. Alături de Poliție, Jandarmerie și celelalte instituții ale statului, Poliția Locală Iași a devenit ușor unul dintre principalii actori în ordinea publică ieșeană. În perioada Stării de Urgență cauzate de COVID-19, zilnic, și-au desfășurat activitatea, în medie, 163 polițiști locali pe străzile din Iași. Pentru încălcarea prevederilor legale, au fost constatate și aplicate un număr de 4.317 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.551.481 lei în perioada respectivă.
Adauga un comentariu