Local

Politistii locali ieseni urmeaza cursuri in cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Publicat: 22 aug. 2016
1

Timp de trei luni, o noua serie de politisti locali va urma cursurile de formare profesionala din cadrul Scolii de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi. Astfel, incepând cu data de 12 septembrie, vor urma cursuri de pregatire profesionala, structurate pe trei module: Pregatire generala, Ordine publica si Circulatia rutiera, fiind sustinute de catre ofiteri specializati în activitate didactica, din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Din anul 2012 pâna în prezent, 220 de politistii locali au absolvit aceste cursuri, care cuprind teme teoretice privind legislatia specifica Politiei Locale, cât si cursuri practice de interventie si autoaparare sustinute la Poligonul Sorogari.

„Având în vederea complexitatea activitatilor desfasurate pe timpul exercitarii atributiilor de serviciu si contactul permanent cu cetatenii, lucratorii institutiei noastre au continuat pregatirea profesionala, aprofundând cunostinte si tehnici de comunicare. Astfel, pe parcursul anilor 2015 si 2016, 57 de politisti locali au participat la programul de formare profesionala «Comunicare si relatii publice», care a avut o durata de 30 de ore”, au precizat reprezentantii Politiei Locale Iasi. Cursurile sunt realizate conform Ordinului MAI nr. 25/2016.
Politistii locali s-au pregatit si individual, în prezent, institutia având 113 angajati cu studii superioare absolvite cu diploma de licenta, majoritatea fiind în drept si administratie publica.

Adauga un comentariu