Local

Polițiștii locali îi verifică pe elevii din Iași la intrarea în școli și în autobuzele speciale ale CTP pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Publicat: 16 sept. 2020
Elevii din Iași sunt verificați la intrarea în școli și în autobuzele speciale ale CTP de către polițiștii locali
Polițiștii locali îi verifică pe elevi la intrarea în Colegiul Tehnic "Ioan C. Ștefănescu" Iași

Polițiștii locali au realizat activități pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în rândul elevilor din Iași, la intrarea în școli. Oamenii legii au patrulat inclusiv în tramvaiele și autobuzele speciale ale CTP Iași, destinate elevilor, pentru evitarea contactului cu alte categorii de persoane

În primele zile de la începerea noului an școlar, polițiștii locali au realizat o serie de activități pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul elevilor din Iași. Acțiunile au fost realizate la intrarea în școli, iar oamenii legii au patrulat inclusiv în tramvaiele și autobuzele speciale ale CTP, destinate elevilor, pentru evitarea contactului cu alte categorii de persoane.

„Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona unităților de învățământ, pentru afluirea și defluirea elevilor, în zonele de îmbarcare și debarcare în mijloacele de transport în comun, pentru a se asigura, în mod corespunzător, transportul elevilor la unitățile de învățământ, conform graficului special întocmit pentru această situație”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Zeci de persoane au fost legitimate de polițiștii locali ieșeni în prima zi de școală

În urma activităților desfășurate de polițiștii locali, în prima zi de școală, pe data de 14 septembrie, au legitimat 82 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 61 de procese-verbale de contravenție. Oamenii legii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 20.190 lei. Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 26 adrese, iar prin intermediul Dispeceratului Poliției Municipiului Iași, au fost dirijați la 21 adrese.

„Polițiștii locali, alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași, au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2; astfel, i-au sprijinit atât pe lucrătorii din cadrul C.T.P. Iași în vederea efectuării campaniei de verificare a călătorilor, privind necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, și au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața, precum și cu cei din zonele de agrement”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

CTP Iași a introdus autobuze și tramvaie special destinate elevilor

Compania de Transport Public Iași a introdus zece curse special destinate elevilor și preșcolarilor din municipiul Iași. Pentru a se asigura că în aceste mijloace de transport urcă doar categoria de călători pentru care au fost destinate autobuzele și tramvaiele respective, polițistii locali circulă în fiecare dimineață în autobuzele și tramvaiele destinate elevilor.

„În mijloacele de transport s-au aflat polițiști locali care s-au asigurat că, în vehiculele destinate elevilor și preșcolarilor, urcă doar aceste categorii de călători. Polițiștii călătoresc cu mijloacele de transport pe întregul itinerariu, prin rotație, pe toate traseele, în fiecare dimineață în cadrul curselor special dedicate elevilor, la fel ca și anul trecut”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Comentarii
  • draga bzi .cand faceti un articol ca vad numai locala.doamne ajuta sa aiba putere de munca.restul sa stea pe la dos ca nu e treaba lor cu tot ce impune prezenta virusului.

  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

Adauga un comentariu