National

Politistii romani au dat lovitura! Captura uriasa de droguri in urma mai multor perchezitii

Publicat: 02 ian. 2017
1
O cantitate de 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masa vegetala, 12 doze de heroina, precum si diverse cantitati de cocaina si hasis au fost ridicate de politisti, in urma a 30 de perchezitii efectuate in perioada 9 – 22 decembrie, informeaza un comunicat de presa al Politiei Romane. 
Potrivit sursei citate, investigatiile au vizat probarea activitatii infractionale a 83 de persoane banuite, iar perchezitiile au fost efectuate in imobilele folosite de acestea. A fost efectuata, de asemenea, o perchezitie informatica asupra echipamentelor folosite in activitatea infractionala. Politia mai informeaza ca 26 de persoane au fost retinute sau arestate. 
„In urma activitatilor desfasurate, au fost ridicate peste 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masa vegetala, 3 g de heroina, 12 doze de heroina, 92 de g de hasis, 35 de g de cocaina, 50 de g de amfetamine, 4 g MDMA, 33 de comprimate de MDMA, 3 cantare folosite la cantarirea drogurilor, un laptop, un HDD, 25 de telefoane mobile, un mediu de stocare si 3 cartele SIM. Au fost ridicati ori au fost instituite masuri asiguratori fata de peste 11.800 de lei, 1.250 de euro, 3.600 de dolari si 200 de lire sterline”, se arata in comunicatul citat. 
La actiuni au participat 185 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale si teritoriale ale Politiei Romane. 

Citeste si: Ancheta interna la ANAF, dupa ce DIICOT a ridicat din magazinul sau din Targu Jiu pliculete care ar contine etnobotanice

Activitatile au avut loc in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea DIICOT. 
Conform comunicatului mentionat, trei dintre aceste perchezitii au avut loc in judetele Bacau si Arad, la locuintele a doua persoane banuite de savarsirea infractiunilor de introducere in tara de droguri de risc si finantarea in vederea cumpararii de droguri. 

Citeste si: Unul dintre cei mai renumiti interlopi ieseni a primit 14 ani si jumatate! Numele lui apare in cele mai tari dosare!

„In zilele de 17 si 18 decembrie, politistii si procurorii au actionat in judetul Bacau si intr-un punct de trecere a frontierei din judetul Arad, pentru prinderea in flagrant delict a unui barbat, de 27 ani, din Bacau, banuit de introducerea in tara de droguri de risc. In urma controlului efectuat asupra autoturismului acestuia, politistii au gasit, disimulate in anvelope, 2.856 de grame de cannabis si 92 grame de hasis. Fata de acesta, politistii au luat masura retinerii pe ordonanta, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru introducere in tara de droguri de risc, fara drept, si trafic de droguri de risc”, adauga sursa citata.
Adauga un comentariu