National

Politistul Gigi era antrenor de box in timpul liber. Insa, se pare ca a uitat ca este un om al legii si a incercat sa abuzeze de doua dintre fetele pe care le antrena. Detalii neasteptate au iesit la iveala in timpul anchetei

Publicat: 24 aug. 2019

Una dintre fete avea 13 ani, iar cealalta 17. Pe cea mica a incercat sa o violeze in timp ce se afla cu ea la lotul national feminin de box, iar pe cea mare in timpul unei deplasari la o competitie.

Barbatul este acuzat si ca in timpul antrenamentelor le atingea pe fete pe picioare, fese si sani, fara consimtamantul lor.

„Din cercetarile efectuate s-a retinut urmatoarea situatie de fapt: Numitul I.G. ( 47 de ani), agent de siguranta publica in cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Ordine Publica, de aproximativ 3 ani a inceput sa desfasoare in timpul liber activitati extraprofesionale in calitate de instructor de box, antrenand grupe de copii, baieti si fete, cu varste intre 8 si 18 ani.

In acest context, le-a cunoscut pe cele doua minore: una de 11 ani, la data inscrierii in club si una de 17 ani, la data inscrierii in club.

In cursul lunii aprilie 2018, numitul IG s-a deplasat impreuna cu minora de 12 ani la Bucuresti, unde persoana vatamata urma sa se antreneze cu lotul national feminin de box, avand in vedere ca aceasta avea rezultate sportive foarte bune (de doua ori campioana nationala la box) si isi dorea sa faca sport de performanta.

Acolo s-a cazat in aceeasi camera cu minora, iar in timpul noptii, a incercat prin exercitarea unor acte de constrangere fizica sa intretina raporturi sexuale cu persoana vatamata, in varsta de doar 12 ani la acea data, in timp ce victima se afla sub paza si ingrijirea lui, in calitate de antrenor al acesteia.

In luna februarie 2019, numitul IG s-a deplasat impreuna cu minora in varsta de 17 ani la Bucuresti, careia i-a spus ca urmeaza sa sustina o demonstratie sportiva pentru a exemplifica modul in care decurg antrenamentele efectuate sub coordonarea sa.

Din nou s-a cazat in aceeasi camera cu minora, iar in timpul noptii, a exercitat acte de natura sexuala asupra sa (altele decat cele prev. de art. 218 si 220 C.pen.), constand in atingeri ale sanilor, feselor si zonei intime, fara consimtamantul persoanei vatamate (17 ani la data comiterii faptei), profitand de imposibilitate acesteia de a se apara si de a-si manifesta liber vointa datorita constrangerii morale, respectiv profitand de starea de vulnerabilitate in care se afla aceasta (minora fiind singura cu el, intr-o alta localitate, departe de casa, sub paza, ingrijirea si supravegherea acestui adult care se bucura de pozitia sa recunoscuta de autoritate si de increderea pe care o insuflase minorei, ca de altfel si celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena).

Urmare a probatoriului administrat prin ordonanta procurorului din data de 21 august 2019 a fost dispusa fata de inculpat masura retinerii pe o durata de 24 ore. La data de 22.08.2019 inculpatul a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Sibiu cu propunere de luare a masurii arestarii preventive pe o perioada de 30 zile. Judecatoria Sibiu a respins propunerea formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, dispunand luarea fata de inculpat a masurii preventive a arestului la domiciliu”, se arata in comunicat, potrivit oradesibiu.ro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit