National

Poliţistul Valer Kovacs, după repunerea în funcţie: Fiecare să răspundă pentru ceea ce face

Publicat: 22 mai 2020

Decizia IGPR de a-l repune în funcție a trezit și mai tare apetitul pentru dreptate al polțistului Valer Kovacs. După ce IGPR a anulat dispozițiile prin care a fost anulat și demis, Kovacs speră că toți cei care au contribuit la demiterea să abuzivă să fie la rândul lor sancționați. În prim-plan, șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, despre care Kovacs spune că l-a demis abuziv pentru că a făcut publice probleme din inspectorat.

„Este ca și cum aș fi în prima zi de muncă. Este o zi foarte bună pentru mine. M-au sunat de la presă că am fost repus pe funcție, colegii nu mi-au spus nimic. Eram plecat din localitate, a trebuit să sun, să verific. Nu mă așteptam să fiu repus așa repede pe funcție, eu eram convins că mi s-a făcut o nedreptate.

Nu vreau să critic pe nimeni, dar fiecare dacă a făcut un abuz sau o nedreptate împotriva mea, fiecare să răspundă pentru ceea ce face”, a declarat Kovacs la România TV.

În data de 13 mai a.c, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a unui poliţist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de Etică şi Deontologie.

”În perioada 2019-2020, faptele săvârşite de către agentul de poliţie, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile şi după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancţiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reţinute au fost săvârşite pe timpul stării de urgenţă, fiind urmată procedura şi termenele stabilite de Ordonanţa de Urgenţă nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României. Menţionam faptul că, ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Timiş.

Potrivit IPJ Timiş, procedura disciplinară a fost declanşată în timp ce poliţistul se afla în activitate şi a fost continuată conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 36 din 26 martie 2020.

”În acest context poliţistul a fost şi sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat dreptul de a deţine armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Anterior aplicării sancţiunii destituirii din poliţie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiş, structură formată din personal cu funcţii de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că poliţistul a dat dovadă de un comportament nedemn şi ireconciliabil cu profesia de poliţist”, mai arată IPJ Timiş.
Comentarii
  • Asa-i la stat, imposibil de dat afara!Daca era la privat, pleca la prima sanctiune, singur.Totusi la noi la firma cei de la informatica si contabilitate nu sunt politisti.

Adauga un comentariu