International

Politolog rus: Criza politica din Romania nu da batai de cap Rusiei

Publicat: 05 nov. 2015
1

Criza politica din Romania nu reprezinta o problema pentru Rusia, sustine politologul rus Aleksei Martinov, care precizeaza ca Moscova este gata sa lucreze cu orice forta politica de la Bucuresti, informeaza publicatia rusa Vzgliad.

Criza politica din Romania nu da batai de cap Rusiei. Procesele din Romania preocupa (Rusia) din punctul de vedere al faptului ca aceasta tara este riverana Marii Negre, are o anumita influenta asupra Republicii Moldova si este parte neoficiala a conflictului transnistrean. Relatiile cu Romania se vor mentine, cel mai probabil, pe baza de egalitate”, a afirmat Aleksei Martinov, director al Institutului International pentru Statele Noi de la Moscova.

”Romania este parte a NATO, acolo se afla infrastructura si baze militare ale Aliantei. Bucurestiul, din punct de vedere politic, intra in sfera intereselor Berlinului. In mod traditional, Romania s-a aflat sub tutela Germaniei, si politic, si economic. Dar, mentinand contacte pe baza de egalitate cu Bucurestiul, Moscova intelege si tine seama de faptul ca, in spatele acestei tari, sta Berlinul”, a mai spus politologul rus, care califica situatia din Romania ca o parte a unor procese politice ce au loc in intreaga regiune a Europei de Est.

Adauga un comentariu