International

Polonia si-a cerut scuze pentru semnarea ACTA

Publicat: 07 feb. 2012
1
In cadrul unei dezbateri publice, transmise la televizor si pe Internet, ieri, primul ministru polonez Donald Tusk si-a cerut scuze pentru lipsa consultarii publice inainte ca Polonia sa semneze acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), informeaza Antena 3.
Zeci de ONG-uri, avocati, bloggeri, jurnalisti si numeroase alte persoane interesate de subiect au ajuns la dezbaterea publica organizata de primul ministrul al Poloniei.
„Nu ne vom grabi sa ratificam ACTA pana cand nu ne vom fi adresat tuturor problemelor ridicate de legislatia nationala si tensiunilor dintre detinatorii de drepturi de autor si utilizatorii Internetului”, a declarat premierul, asigurand ca Parlamentul European va dezbate propunerile acordului in Comisia Europeana in iunie.
Guvernul polonez este criticat pentru faptul ca isi doreste dezbaterea publica doar dupa ce au avut loc mai multe proteste in rara. Tusk si-a cerut scuze pentru „procesul de consultare inadecvat” inainte de semnarea acordului la Tokyo.
Cehia a anuntat ca va suspenda procesul de ratificare a acordului ACTA pe fondul valului de proteste a numerosi internauti.
In urma unui atac informatic al grupului Anonymous asupra site-ului unei banci din Slovenia, guvernul si-a cerut scuze pentru sustinerea acordului.Adauga un comentariu