Stiri medicale

Poluarea aerului duce la forme mai severe de COVID-19

Publicat: 01 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poluarea aerului duce la forme mai severe de COVID-19
Un copil care ar fi fost infectat cu noul coronavirus se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem

Expunerea contemporana la poluarea aerului poate influenta severitatea bolii COVID-19 si poate creste probabilitatea ca oamenii sa moara din cauza infectiei, spune o echipa de economisti a Universitatii de Stat din Georgia.

Echipa a examinat zilnic datele despre poluarea aerului colectate de la stațiile de monitorizare ale Agenției de Protecție a Mediului din SUA (EPA), precum și datele privind mortalitatea COVID-19 și cele de la Centrul de Științe și Inginerie Universitară Johns Hopkins.

De ce poluarea aerului duce la forme mai severe de COVID-19

Studiul lor valorifică modificările plauzibil aleatorii ale direcției vântului, care duc la fluctuații mari ale poluării aerului, pentru a evalua relația dintre expunerea la poluarea aerului și numărul de cazuri COVID-19 și mortalitate. Cercetătorii au folosit datele privind telefoanele mobile și politicile la nivel de stat adoptate pentru a reduce răspândirea virusului pentru a controla măsurile de distanțare socială. Ei au descoperit că între 22 ianuarie și 15 august, scăderile expunerii contemporane la poluarea aerului cu particule fine sunt legate de scăderea cazurilor confirmate de COVID-19 și scăderea mortalității.

„Guvernele locale cântăresc compromisurile dintre redeschiderea economiei și minimizarea raspandirii COVID-19”, a declarat Stefano Carattini, profesor asistent de economie la Școala Andrew Young de Studii Politice.

„Lucrarea noastră arată că, menținând poluarea atmosferică actuală scăzută, este posibil să ajutăm la compensarea poverii bolii create prin repornirea economiei.”

Nivelurile de poluare a aerului din SUA nu au scăzut semnificativ în timpul pandemiei, în ciuda creșterii concomitente a muncii la distanță și a scăderii călătoriilor.

„În ultimii ani, SUA au dereglementat instalațiile care sunt responsabile pentru cantități mari de emisii”, a spus Carattini. In timpul pandemiei, aceste facilitati au fost scutite de la raportarea nivelurilor de emisii la APE, iar alte cercetari au aratat ca acest lucru a crescut nivelurile de poluare in jurul acestor instalatii.

Efectele poluării aerului asupra mortalității prin COVID-19 sunt relativ mari, potrivit studiului. O scădere de un microgram de particule pe metru cub de aer (un microgram este egal cu o milionime de gram) este suficientă pentru a reduce aproape imediat numărul de cazuri confirmate de COVID-19 cu două procente și numărul de decese cu trei până la patru la sută.

Modificări ale politicilor

Cercetătorii sugerează o serie de modificări ale politicilor care ar putea ajuta la reducerea nivelului de particule fine și la îmbunătățirea rezultatelor COVID-19. La nivel federal, restabilirea reglementărilor EPA poate reduce poluarea aerului de către marii producători de emisii. Statele pot limita călătoriile neesențiale și pot încuraja telemunca. Administrațiile locale pot reglementa emisiile vehiculelor mergând înainte cu taxe de congestionare sau cu taxe pentru a limita traficul sau folosind cea mai curată flotă de autobuze, mai ales dacă autobuzele nu circulă la capacitate maximă.

Constatarile lucrarii ajuta, de asemenea, pentru a explica faptul ca unele grupuri socio-economice au fost afectate in mod disproportionat de pandemia COVID-19, a declarat John Gómez Mahecha, student la Școala Andrew Young și coautor al studiului.

„Aceste grupuri, într-adevăr, sunt cunoscute a fi mai susceptibile de a trăi în zone în care expunerea la poluare, inclusiv particule fine, este mai mare.”

Adauga un comentariu