Frumusete

Pomelo hidrateaza pielea si o intinereste. Iata cum il poti folosi

Publicat: 18 nov. 2015

Pomelo poate fi fo­losit in com­pozitia mastilor pentru fata, deoarece sucul lui intinereste, hidra­teaza si hra­neste tenul. Simpla stergere a tenului cu suc de pomelor intinereste pielea. Tenul gras se sterge cu sucul ca atare, iar cel normal si uscat cu sucul diluat cu apa fiarta, in raport 1:1. Iata cateva masti cu pomelo:

Masca nutritiva pentru toate tipurile de ten
Se amesteca o felie de pomelo to­ca­ta, cu o lingurita suc de lamaie si putin ulei de masline. Se aplica pe fata, timp de 15 minute. Se clateste cu apa calda, apoi se spala obrazul cu apa rece si se unge cu crema hidratanta.

Pomelo, un fruct cu 7 beneficii. Iata-le

Masca hidratanta
O lingura de piure din pul­pa de pomelo se amesteca cu o lingura de branza de vaci si o lingurita de miere de al­bi­ne. Pasta obtinuta se aplica pe fata, pentru 15-20 de mi­nute. Se clateste cu apa cal­duta, dupa care se freaca tenul, usurel, cu cuburi de ghea­ta facute din apa minerala.

Masca cu pomelo si sare de mare
Se amesteca bine o lingurita de mie­re de albine (de preferat lichida) cu o lingurita de amidon si o lingurita de sare iodata sau sare de mare. Se adauga, treptat, o lingura de pulpa de pomelo tocat si, da­ca pie­lea este hipersen­sibila sau foarte uscata, o lingurita de lapte cald.

Masca se apli­ca pe fata in mai multe stra­turi, rand pe rand, pana cand se consuma tot amestecul. Se tine pe fata 25 de mi­nute. Daca apare o senzatie de ustu­ri­me, se spala dupa 10-15 minute, sau atunci cand apare disconfortul. Cele mai bune rezultate se obtin daca se fac 10 proceduri, in 20 de zile, cu pauza de o zi intre aplicari.

Citeste si: Pomelo, fructul care previne obezitatealoading...

Adauga un comentariu