Eveniment-Social

Pompierii ieseni aniverseaza 180 de ani de la înfiintarea primei unitati din Romania

Publicat: 05 mai 2015
1

Miercuri, 6 mai, se împlinesc 180 de ani de la înfiintarea, la Iasi, a primei unitati militare de pompieri, sub denumirea „Roata de pojarnici pentru orasul Esi„, de catre domnitorul Mihail Grigore Sturdza.
Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi organizeaza un ceremonial militar ce va avea loc miercuri, 6 mai 2015, ora 12:00, în municipiul Iasi, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt, precum si o expozitie de documente si uniforme de la începuturile înfiintarii unitatii.

În cadrul ceremonialului va fi înmânat Drapelul de Lupta care a fost acordat inspectoratului prin Decretul Presedintelui României nr. 416 din 23.04.2015. „Drapelul de Lupta al unitatii este simbolul onoarei, vitejiei si gloriei militare. El reprezinta trecutul glorios de lupta al poporului roman pentru libertate nationala si traditiile de lupta ale unitatii, amintind fiecarui militar datoria sfânta de a servi cu credinta patria, de a apara cu orice pret unitatea, suveranitatea si independenta României”, au precizat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi.

Adauga un comentariu