Local

Pompierii ieseni au defilat ieri cu fanfara pe pietonal – FOTO

Publicat: 04 mai 2015

Desfasurare impresionanta de forte a celor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Iasi. Pietonalul Stefan cel Mare a fost ieri scena repetitiilor pe care reprezentantii ISU le-au facut inaintea primirii drapelului de lupta, cu ocazia implinirii a 180 de ani de la infiintarea, la Iasi, a primei unitati militare de pompieri, sub denumirea „Roata de pojarnici pentru orasul Esi„, de catre domnitorul Mihail Grigore Sturdza.

Zeci de privitori au avut ocazia sa asiste la o parada a reprezentantilor Inspectoratului, la o defilare a pompierilor, dar si la intonarea imnului national si a unor cantece de lupta, fundalul sonor fiind asigurat de fanfara ISU. Ceremonial militar va avea loc miercuri, 6 mai 2015, de la ora 12:00, pe bulevardul Stefan cel Mare. Cu aceasta ocazie va fi amenajata in aer liber si o expozitie. „In cadrul ceremonialului va fi inmanat Drapelul de Lupta care a fost acordat inspectoratului prin Decretul Presedintelui Romaniei, nr. 416, din 23 aprilie 2015.

Drapelul de Lupta al unitatii este simbolul onoarei, vitejiei si gloriei militare. El reprezinta trecutul glorios de lupta al poporului roman pentru libertate nationala si traditiile de lupta ale unitatii, amintind fiecarui militar datoria sfanta de a servi cu credinta patria, de a apara cu orice pret unitatea, suveranitatea si independenta Romaniei. Este un moment deosebit de important pentru pompierii ieseni si am fi onorati sa avem alaturi la acest moment aniversar cat mai multi ieseni „, au transmis reprezentantii ISU Iasi.

Adauga un comentariu