National

Ponta a prezentat cele 15 BOMBE CU CEAS mostenite de la guvernarea PDL

Publicat: 08 oct. 2012
1

Premierul Victor Ponta a prezentat, astazi, cele 15 „bombe cu ceas” pe care Executivul sau le-a „mostenit” de la guvernarea PDL, el aratand ca in cele cinci luni de mandat s-a confruntat cu grave probleme lasate de fostele Cabinete, pe care a incercat sa le solutioneze, scrie rtv.net.

Ponta a spus ca prima „bomba cu ceas” este reprezentata de „sistemul de coruptie si de crima organziata” din cadrul ANAF, organizat de PDL si Sorin Blejnar. Premierul a precizat ca acest sistem de coruptie si de evaziune fiscala a dus la pierderi grave pentru buget, in primul trimestru, respectiv dupa plecarea lui Blejnar, fiind raportate incasari care au crescut cu peste un miliard de de lei.

Premierul a spus ca ‘bomba” privind aprobarea de noi impozite si taxe locale a explodat in timpul guvernarii sale, el dand asigurari ca in 2013 nu se poate sustine cresterea taxelor si impozitelor.

A doua „bomba” dezamorsata, potrivit lui Ponta, a fost reprezentata de situatia de la Posta Romana, unde s-au inregistrat peste 100 de milioane paguba, faptele de coruptie fiind coordonate de la Ploiesti, potrivit premierului, de catre presedinta organizatiei PDL Prahova, a carui nume, insa, nu a fost rostit.

Ponta a spus ca a treia „bomba” a fost reprezentata de Hidroelectrica, unde s-au inregistrat 1,2 miliarde de Euro prejudiciu produs de PDL si de Adriean Videanu, dar si de Oltchim, cu un prejudiciu de 700 de milioane de Euro.

A patra „bomba”, potrivit lui Ponta, consta in blocajul de la POSDRU si alte programe sectoriale sau regionale blocate pentru deficiente constate de audituri nationale si europene.

Ponta a enumerat si a cincea „bomba”, data de taxa de claw-back adoptata de Guvernul Emil Boc prin doua OUG succesive care se contraziceau, la care a adaugat un deficit de 700 milioane de lei in functionarea spitalelor, acestea nefiind bugetate si pentru trimestrul al patrulea.

Potrivit lui Ponta, subfinantarea cronica a armatei reprezinta a sasea „bomba” in timp ce a opta „bomba” este legata de personalul din Politie, avand in vedere ca s-au facut disponibilizari de catre fostul ministru Igas, care a blocat toate posturile pentru absolventi.

CNAS, faptele grave de corutie de acolo, neasigurarea bugetelor pentru functionarea spitalelor si plata medicilor, cele 100 de milioane de lei angajate in faze de achiziiti a produselor informatice si faptul ca incasarile de la cetateni nu ajungeau inapoi in servicii medicale reprezinta, potrivit lui Ponta, a noua „bomba” lasata de PDL.

A zecea „bomba” premierul o imputa direct lui Emil Boc si Traian Basescu, care s-au angajat in negocierile cu partenerii internationali in ceea ce priveste cresterea pretului la gaze, lasand astfel marile orase fara subventie la incalzire pentru aceasta iarna.

Ponta a aratat ca a unsprezecea „bomba” are in vedere faptul ca PDL a lasat TVR cu 100 de milioane de Euro datorii, iar a doisprezecea se refera la diminuarea indemnizatiei pentru mame, pe care Guvernul sau incearca sa o restituie.

Taxa auto reprezinta, potrivit lui Ponta, a treisprezecea „bomba”, in conditiile in care suma de 400 de milioane incasata de Guvernul PDL trebuie restituita in baza hotararilor judecatoresti.

A paisprezecea „bomba”, in acceptiunea premierului, e data de faptul ca guvernarea PDL nu a prevazut niciun buget pentru punerea in aplicare a codurilor juridice, ajungandu-se la situatia ca ministerul Justitiei sa aiba, in acest moment, conturile blocate in urma proceselor pierdute cu magistratii.

Ponta a spus ca a cincisprezecea „bomba” e reprezentata de situatia din Educatie, PDL neasigurand bugetul de functionare pana la sfarsitul anului. El a acuzat si faptul ca introducerea clasei pregatitoare de catre fostul ministru s-a facut doar pentru a derturna 50 de milioane de lei pentru firmele PDL.

„Toate acestea le-am mostenit si asupra lor ne-am aplecat in cinci luni. Cei de la PDL voiau sa prezinte un bilant, m-am gandid sa-i sprijin si sa le aduc aminte ce au distrus sau furat in aceasta tara. În perioada 2012-2016 e necesar ca PDL sa reflecteze la ce a facut si sa se reformeze ca sa spuna din nou ceva pe scena publica romaneasca. Tacerea in cazul lor e de aur, fara sa fac aluzie pentru aplecarea celor de la PDL pentru exploatarea cu cianuri”, a spus Ponta.





Comentarii
Adauga un comentariu