National

Ponta: Alina Gorghiu sa-si ceara scuze celor carora le-a spus ca va face politica fara traseisti

Publicat: 17 mart. 2015
1

Presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat ca oficializarea apropierii dintre PNL si Partidul Social Romanesc, formatiunea infiintata de Mircea Geoana si Marian Vanghelie, reprezinta o clarificare necesara pe scena politica. Pe de alta parte, Ponta crede ca liberalii ar trebui sa-si prezinte scuze pentru promisiunea neonorata de a ajunge la guvernare fara a apela la traseisti politici.

Invitat sa comenteze scrisoarea prin care Mircea Geoana solicita liberalilor sa grabeasca negocierile cu PSR, Victor Ponta a raspuns: „Ma bucur ca lucrurile s-au clarificat. Acum sunt pe fata. Cand am luat decizia anul trecut de a ne desparti de Marian Vanghelie si Mircea Geoana, era clar ca aveau un alt proiect politic, unul alaturi de PNL. Vanghelie nu poate o perioada sa lucreze la acest proiect, dar poate Mircea Geoana.”

Liderul pesedistilor sustine ca Alina Gorghiu ar trebui sa ceara scuze, in numele liberalilor, pentru faptul ca au promis ca nu vor racola traseisti, dar nu s-au tinut de promisiune. „Alina Gorghiu trebuie sa ceara scuze celor carora le-au spus ca vor face politica fara traseisti. Celor pe care i-au pacalit, ca eu nu i-am crezut…”, a spus Ponta.

Citeste si Cum isi incalca liberalii promisiunea fata de cetateni

Intrebat daca exista riscul ca PSD sa piarda majoritatea in Parlament, Ponta a raspuns ironic: „Iarasi o pierdem? O tot pierdem…”

Senatorul Mircea Geoana a trimis, marti, o scrisoare deschisa liderilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si un calendar de consultari formalizate, precizand ca „orice zi cu Ponta” la guvern compromite sansa Romaniei la un nou inceput.

„Timpul nu mai are rabdare cu noi. Evolutiile interne si internationale cer in mod imperios o Romanie puternica, inarmata cu un nou model politic si institutional, cu un model economic si social regandit. Pe scurt, un Nou Proiect de Tara, pe care 91 la suta dintre cetateni ni-l cer si pe care votul din 16 noiembrie il face posibil. O noua regula a jocului nu poate fi realizata cu oameni care practica in mod grosolan si perseverent coruptia la nivel inalt si proasta guvernare.

Citeste si Alina Gorghiu vrea ca traseistii sa-si PIARDA mandatele

Un nou Proiect de Tara are nevoie de o noua majoritate: in societate, in Parlament si de un parteneriat intre presedintele Romaniei si un nou Guvern. Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite sansa Romaniei de a avea un adevarat nou inceput. Partidele noastre au obligatia de a permite ca aceasta sansa pentru Romania si pentru romani sa nu fie irosita”, scrie presedintele PSRO in scrisoarea deschisa transmisa, marti, co-presedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Senatorul Geoana subliniaza ca „un Nou Proiect de Tara nu poate fi realizat fara ca Stanga si Dreapta sa isi aduca propria viziune si valori la acest proiect comun, bazat pe o noua regula a jocului in politica, economie si societate, fundamentata pe cinste, competenta si patriotism”.

El precizeaza ca Biroul National de Conducere al Partidului Social Romanesc a analizat si identificat atat elementele de convergenta, cat si de diferentiere dintre programul PSRO si Programul de Guvernare prezentat recent in spatiul public de PNL si a decis „demararea de consultari institutionale pe marile teme politice, economice si sociale intre PSRO si PNL.”

PNL va discuta cu partidul infiintat de Mircea Geoana si Marian Vanghelie, iar agenda comuna va cuprinde un program de guvernare, care sa genereze o majoritate parlamentara necesara asigurarii succesului motiunii de cenzura, a declarat, marti, purtatorul de cuvant Ionut Stroe.

Citeste si HAOS la PDL Iasi! Nimeni nu mai asculta ordinele venite de la Bucuresti

Referitor la scrisoarea deschisa adresata de Mircea Geoana co-presedintilor liberali Alina Gorghiu si Vasile Blaga, Ionut Stroe a precizat ca PSRO „a reactionat pozitiv in urma apelului PNL din momentul in care am lansat programul de guvernare”.

„In mod evident ca vom discuta, vom dialoga cu partidul domnului Geoana, reprezentantii nostri in aceasta faza fiind Teodor Atanasiu si Catalin Predoiu„, a spus Stroe.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai spus ca „agenda comuna va cuprinde clar un program de guvernare care sa genereze aceasta majoritate parlamentara necesara pentru a asigura succesul motiunii de cenzura”.

Comentarii
  • Tu sa-ti ceri scuze romanilor pentru promisiunile neonorate si minciunile pe care le-ai zis si le spui in continuare. Rusine sa-ti fie. O guvernare mai proasta ca asta nu a avut Romania.

Adauga un comentariu