National

Ponta: Am vorbit cu Basescu. La CFR Marfa si Posta Romana nu ne mai permitem nebunia de la Oltchim

Publicat: 30 ian. 2013
1
Premierul Victor Ponta a afirmat, aseara, la Romania TV, ca Guvernul nu va privatiza Complexul Energetic Oltenia deoarece compania a intrat pe profit. In schimb, premierul a fost de acord, in discutiile cu FMI, cu privatizarea unui pachet majoritar la CFR Marfa, societatea fiind pe pierdere. In cazul privatizarii Postei Romane, Ponta a aratat ca se va impune o garantie de doua milioane de euro pentru a fi evitat „circul” care a avut loc in cazul Oltchim.
„Am fost de acord cu privatizarea a 51% din actiuni. Chiar daca anul trecut se blocase acest proces in CSAT, saptamana viitoare il deblocam. De ce cred ca la CFR Marfa este nevoie? Pentru ca este o societate pe pierdere, la care statul nu are bani sa investeasca si este nevoie de un investitor majoritar care sa salveze CFR Marfa. (…) Ideea de a privatiza societati ale statului nu este o idee in sine, hai sa privatizam toate societatile statului. Haideti sa privatizam societatile care sunt pe pierdere, care au un management prost si nu au posibilitati de investitii. CFR Marfa e pe pierdere, nu are un management bun si nu are pobilitati de investititii, suntem de acord sa o privatizam. CE Oltenia are profit, are investitii si managament privat, nu o privatizam doar de dragul privatizarii, iar cei de la FMI au inteles acest lucru”, a precizat Ponta.
Intrebat daca si in cazul CFR Marfa se va repeta show-ul de la Oltchim, Ponta a raspuns ca acest lucru nu se va intampla. Premierul a precizat ca a discutat si cu presedintele Traian Basescu si s-a convenit ca Guvernul sa prezinte in CSAT o noua strategie de privatizare, in conditii mai stricte, care sa faca imposibil un nou scandal precum cel generat de Dan Diaconescu la Oltchim.
Comentarii
Adauga un comentariu