National

Ponta: Basescu e depasit, e ca un calculator din 2002-2003 pe care nu mai poti sa pui program nou

Publicat: 25 mart. 2014
1

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, intrebat in legatura cu criticile presedintelui Traian Basescu privind relatia cu China, ca Basescu este depasit de situatie, „este un calculator din 2002-2003 pe care nu mai poate fi pus un program nou”.

Domnul Basescu este depasit de situatie, e ca un calculator din 2002-2003, nu mai poti sa pui un program nou pe el, pentru ca e depasit„, a afirmat Ponta.

El a spus ca Statele Unite au un parteneriat strategic cu China, dincolo de legaturile comerciale.

„Sigur, sustin in toatalitate faptul ca parteneriatul nostru cu NATO si Stalele Unite este baza fundamentala a securitatii noastre nationale si acest lucru trebuie pastrat si incurajat”, a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Haga, ca Parteneriatul cu SUA este „de neinlocuit” si a precizat ca „acum ajungem sa ne incurcam, vrem cu China, vrem cu Statele Unite si cream confuzie prin atitudine”.

„Oricine incearca sa se imprastie in diverse directii, zambind politic si spre est si in Asia… Sigur, putem face afaceri cu toata lumea, dar securitatea noastra tine de Parteneriatul strategic cu Statele Unite si de apartenenta la NATO sau, daca vreti, de apartenenta la NATO si, in interiorul NATO, de Parteneriatul strategic pentru secolul 21, cu Statele Unite, care nu imbraca doar securitatea militara, ci si aspectele dezvoltarii economiei romanesti”, a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a continuat, precizand ca „acum ajungem sa ne incurcam”. „Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, cream confuzie prin atitudine, ca ma indoiesc ca Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie in Romania. De ce trebuie sa ne vulnerabilizam, mi-e greu sa inteleg, dar nu aici este locul unde as vrea sa discut”, a mai afirmat Traian Basescu.

Presedintele a mai aratat ca si-a exprimat „nedumeririle” si a adaugat ca spera ca vocea si consecventa sa vor domina aprecierile cu privire la Romania, chiar daca au aparut si alte optiuni.

„Sper ca consecventa in actiune a Romaniei sa ne lase pe aceasta axa fixata de multi ani”, a mentionat seful statului.

Comentarii
 • Cat ne mai conduc hotii ? In ce tara traim ?
  „Curse profitabile ce ar fi adus bani companiei de transport călători au fost declarate nerentabile, iar apoi anulate de către managerul privat,Valentin Dorobantu.
  Azi bagă zeci de mii de euro în buzunarele privaţilor.
  Un raport recent al Ministerului Transporturilor confirmă manevrele ilegale ale conducerii.
  Imediat ce a preluat conducerea CFR Călători, Valentin Dorobanţu, în calitate de manager privat, numit in functie de puscariasul Relu Fenechiu, a anulat peste 150 de trenuri.
  A fost una dintre primele sale decizii. A hotărât să scoată la licitaţie o serie de secţii şi trasee care aduceau profit în societate.
  Companiile private de transport au fost interesate şi au preluat imediat traseele. Acele linii produc acum profit pentru privaţi” Si asta nu ar fi mai nimic pe langa alte inginerii financiare realizate de acest manager, care au dus la devalizarea societatii CFR Calatori?

 • Si tu Ponta ce fel de calculator esti? Unul din ala de pe timpul comunismului, Felix parca se numea, pentru ca zilnic vorbesti numai despre succesuri de tip comunist in intrecerea socialista pe care o promovezi comparind cifrele false din „dezvoltarea economica’ care lipseste cu desavirsire in aceasta tara.

 • Decat un calculator virusat ca tine, care sa-ti fure toata averea si sa te lase muritor de foame, mai degraba un calculator vechi care-si face treaba…

 • O sa vezi tu ce fel de calcule faci ,cind oamenii care muncesc zi si noapte doar pentru a-si plati ,,utilitatile ” , o sa va scoata ca pe sobolani de prin birouri.

Adauga un comentariu