National

Ponta cheama societatea civila la consultari pe tema refugiatilor

Publicat: 24 sept. 2015
1

Premierul Victor Ponta ii invita pe membrii societatii civile, care au transmis joi un apel la autoritati sa isi reconsidere atitudinea in privinta crizei refugiatilor, la o reuniune cu reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniu, ”pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene”.

”Am primit apelul reprezentantilor societatii civile. Il consider pertinent si oportun. In cursul saptamanii viitoare ii rog sa accepte o reuniune la Guvern cu reprezentantii institutiilor publice cu atributii in acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!”, a scris premierul Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Asociatia Pro Democratia, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Salvati Copiii Romania, Societatea Academica din Romania si APADOR-CH, au solicitat autoritatilor sa isi reconsidere atitudinea in gestionarea crizei refugiatilor si sa dea un semnal de incredere, umanitate si solidaritate.

Potrivit unui comunicat al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile,  „ca reactie la pozitionarea inadecvata a autoritatilor romane in criza refugiatilor, in tara si la nivelul UE, numeroase organizatii ale societatii civile isi declara ferm dezacordul, cerandu-le acestora sa isi reconsidere atitudinea si sa dea un semnal de incredere, umanitate si solidaritate”.

Apelul societatii civile privind criza refugiatilor a fost semnat pana in prezent de peste 50 de organizatii si numerosi cetateni, iar semnaturile de sustinere se strang in continuare, precizeaza comunicatul de presa.

Semnatarii apelului sustin ca „modul in care au reactionat autoritatile romane, prin vocea presedintelui, a premierului si ministrilor, este inadecvat, ignorand atat traditia tarii care in nenumarate randuri a deschis usa refugiatilor, cat si spiritul tratatelor internationale la care Romania este parte”.

Adauga un comentariu