National

Ponta, despre motivul pentru care nu-i raspunde lui Basescu la telefon: Nu raspund unor oameni neseriosi

Publicat: 21 aug. 2013
1

Premierul Victor Ponta afirma ca are relatii institutionale foarte bune cu Presedintia, dar ca nu raspunde la telefon unor „oameni neseriosi„, adaugand ca nu se astepta ca presedintele Traian Basescu sa apeleze la o remarca celebra, si anume „Primul-ministru nu vrea sa vorbeste cu noi”, informeaza agentia de stiri Mediafax.

„Am relatii institutionale foarte bune cu Parlamentul, cu Presedintia, in sensul in care oficial mi se trimit documente, raspund oficial la documente. La telefon nu vorbesc cu oameni neseriosi, vorbesc doar cu oameni seriosi, care, daca vorbesc ceva la telefon, se si intampla. Nu m-am asteptat ca presedintele sa se planga printr-o expresie celebra ‘Primul-ministru nu vrea sa vorbeste cu noi’. Eu vorbesc cu institutiile statului, cu toate colaborez, in rest, frustarile diverselor persoane sunt mai putin importante”, a spus Ponta in sedinta de guvern.

El a mai aratat ca s-a revenit la situatia de anul trecut, in care presedintele saboteaza Guvernul.

„Din pacate, dupa cum vedeti fiecare in domeniul domniei sale, ne-am cam intors la 2012: noi vrem sa muncim, presedintele se ocupa sa ne saboteze, nu ne lasa nici la transporturi, nici la agricultura..Ma rog, ne-am obisnuit, cum a fost 2012 o sa fie si 2013, 2014 si gata. Fiti mai putin atenti la toate sabotajele astea institutionale si la toate incercarile de scandal, mergeti cu proiectele mai departe, ne ducem in fata Parlamentului, explicam oamenilor si cred ca asta este ce trebuie sa facem”, a spus Ponta ministrilor.

Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, la Fundulea, ca premierul Victor Ponta nu ii raspunde la telefon, el facand aceste declaratii dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el in domeniul agriculturii.

Seful statului a vorbit, in discursul rostit la Fundulea, unde a participat la „Ziua Cercetarii Procera”, despre problema neacordarii in acest an de catre Guvern a certificatelor de depozit pentru producatorii agricoli.

Intrebat apoi de jurnalisti daca a incercat sa discute cu premierul Victor Ponta despre aceasta problema, Basescu a spus: „Nu imi raspunde la telefon”.

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori in ultima perioada ca nu mai vorbeste cu presedintele Basescu, ultima declaratie in acest fiind facuta vineri, 16 august. El a sustinut din nou ca nu a mai vorbit cu Traian Basescu dupa accidentul din Muntenegru, cand a constatat ca seful statului „s-a folosit de moartea unor oameni”.

O problema similara privind lipsa de comunicare dintre presedinte si prim-ministru a aparut in ianuarie 2008, cand presedintele Traian Basescu a reclamat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu i-a raspuns la telefon, in contextul unei dispute legate de numirea ca ministru a Noricai Nicolai, si a aratat ca un astfel de gest este inadmisibil, deoarece putea fi vorba despre o problema de siguranta nationala.

Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, a fost ironizata in spatiul public pentru o greseala gramaticala, in 2011, atunci cand a declarat ca „Pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine”.
Comentarii
  • BÅI BOR-FAS, OR-DI-NAR A AVUT DREPTATE MÅTA CIND A SPUS CÅ T-EA FÅCUT CU UN HANDICAPA COMUNIST, STALINIST PE NUME ION ILICI ILIESCU (CRIMINALU ROMINIEI)

Adauga un comentariu