National

Ponta: DNA da dovada de practici staliniste in anchetele medicilor cercetati in cazul Nastase

Publicat: 18 iul. 2012
1
Premierul Victor Ponta acuza DNA de practici staliniste, intrucat l-a chemat la audieri pe managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, deoarece l-ar fi favorizat pe condamnatul Adrian Nastase, informeaza ziare.com.
In sedinta de Guvern, premierul Ponta i-a cerut ministrului Sanatatii sa-i transmita doctorului Radu Macovei de la Spitalul Floreasca respectul sau pentru munca acestuia. Ponta a comparat situatia managerului de la Spitalul Floreasca cu cea a medicilor evrei rusi din 1952, acuzati si apoi arestati de Stalin pentru ca ar fi fost agenti ai imperialismului american.
„Imi aduc aminte de procesul medicilor din 1952 de pe vremea lui Stalin. Va rog, domnule ministru, sa transmite medicilor exceptionali chemati la DNA respectul meu pentru munca lor. Va rog sa transmiteti regretul meu pentru ca sunt anchetati din cauza ca sunt medici. Sper sa nu reluam un episod din 1952 si in 2012”, a spus Victor Ponta.
Managerul Spitalului Floreasca din Capitala, Radu Macovei, s-a prezentat, miercuri, laDNA, fiind citat pentru a fi audiat in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu si trei ofiteri depolitiesunt cercetati pentru favorizarea luiAdrian Nastase.
Potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV, Macovei a fost pus sub invinuire in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase. 
In 26 iunie, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de medicul Serban Bradisteanu, Gheorghe Dumitru, adjunct al sefului Politiei Capitalei, Nicolae Costea si Marian Apostol, ofiteri de politie judiciara in cadrul Politiei Capitalei, pentru favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte decoruptie. 




Adauga un comentariu