National

Ponta, intrebat despre tandemul Ponta-presedinte, Tariceanu-premier: „De ce nu invers?”

Publicat: 10 mart. 2014
1

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, cum vede un tandem Ponta-presedinte, Tariceanu-premier, el raspunzand „De ce nu invers? Eu as lucra foarte bine cu un presedinte ca domnul Isarescu, ca domnul Oprescu sau ca domnul Tariceanu”.

El a adaugat ca astazi este el cel mai bine plasat in sondaje, dar ca „sondajele sunt schimbatoare”.

Citeste si Pe actuala sotie a lui Victor Ponta o vedem mereu! Iata ce face si cum arata fosta nevasta

Ponta a mai spus ca prin alegerea lui Tariceanu ca presedinte al Senatului spera sa fie duse mai departe toate obiectivele USL. El a adaugat ca este nevoie de un efort comun pentru a pune capat in noiembrie „regimului Basescu„.

„In plus, cred din tot sufletul ca domnul Tariceanu are si experienta si statura politica necesara pentru a fi al doilea om in stat si, daca va fi vreodata cazul sa-l inlocuiasca pe domnul Basescu, va dati seama ca o va face in cunostinta de cauza si cu toata demnitatea„, a adaugat Ponta, precizand ca nu ia in calcul o suspendare a lui Traian Basescu, ci se refera la „o ipoteza constitutionala”.

Citeste si Mihaela Radulescu a avut o idila cu unul din ministrii noului cabinet Ponta

„Eu nu iau in calcul, dar, conform Constitutiei, seful Senatului este inlocuitorul de drept al presedintelui. Nu ma refer la nicio situatie concreta, ma refer la o ipoteza constitutionala. E foarte important cine este al doilea om in stat, in primul rand ca conduce o institutie atat de importanta cum este Senatul, dar si ca este inlocuitorul de drept al presedintelui”, a aratat Ponta.

El a mai spus ca senatorii PSD au fost extrem de deschisi pentru a acorda votul lui Tariceanu.

Citeste si Ponta: Revenirea TVA la 19% este sustenabila doar cu un ritm de crestere PIB de peste 3%

„Am multumit senatorilor PSD, printre ei erau si cativa care, pe buna dreptate, ar fi putut ocupa functia de presedinte al Senatului. Ma refer nu numai la domni, ci si la doamne. Ma refer si la doamna Andronescu sau altii, insa toti au inteles ca e vorba de un mesaj politic pe care vrem sa-l dam si despre principiul care a stat la baza formarii USL”, a adaugat Ponta.

El a mai spus ca Tariceanu a castigat „cu o viziune politica pe care el o impartaseste”.

Adauga un comentariu