National

Ponta invita experti din toate tarile UE pentru a verifica granitele Romaniei

Publicat: 10 mai 2012
1

„Pentru Schengen, din punctul de vedere al Guvernului Romaniei, deschiderea este totala de a avea experti, de a avea consilieri olandezi sau europeni de orice tip, atat la politia de frontiera, cat si la serviciile de vama, pentru a dovedi ca suntem deschisi, ca nu avem nimic de ascuns si ca nu suntem criticabili, asa cum erau vechile autoritati.

Mai departe, sigur ca sunt lucruri care nu depind de Romania referitoare la politica interna din Olanda si la faptul ca este aceasta campanie electorala. Sunt absolut hotarat, tocmai pentru a influenta pozitiv decizia autoritatilor olandeze ca guvernul actual sa ia toate masurile necesare referitoare la raportul din luna iulie pe MCV.

Dupa cum stiti, alaltaieri, in Parlament, am adoptat codul de procedura civila, care era absolut necesar pentru MCV, luam toate masurile necesare pentru ca in iulie sa avem un raport pozitiv pe MCV, iar autoritatile olandeze, asa cum au invocat acest lucru, referitor la raportul MCV, sa aiba si acest argument, daca asta era problema”, a afirmat Ponta.

Si presedintele Basescu a afirmat in trecut ca Romania e dispusa sa primeasca oficiali ai statelor care se opun aderarii Romaniei la Schengen sa vada cum lucreaza Politia de Frontiera romana.

„Daca unele tari au indoieli, le invitam – pentru ca Romania va asigura 2.070 de kilometri de granita UE – sa participe, cu politie de frontiera din alte tari UE, sa colaboreze cu noi la granita, monitorizand procesul. Dar sa nu blocheze accesul Romaniei in spatiul Schengen„, spunea el in decembrie 2010.

Sursa: stiri.yahoo.com

Adauga un comentariu