National

Ponta nu renunta la Bruxelles

Publicat: 18 mai 2012

Disputa dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu privind reprezentarea Romaniei in Consiliul European urmeaza sa fie transata pana in luna iunie.

Calea in niciun caz nu este sa mergem amandoi la Bruxelles cu doua avioane diferite. Nu voi face de ras Romania, sa mergem diferit. Pentru domnul presedinte este o chestiune de orgoliu, iar pentru mine este o problema de functionare in Europa. Daca se duce si nu are sprijin pentru masurile pe care le propune, lucrurile nu functioneaza, a declarat premierul Victor Ponta la un post de televiziune.

El a precizat ca, probabil, presedintele Basescu va ajunge la intalnirea informala a Consiliului European, programata pentru 23 mai la Bruxelles, dar el va ajunge la reuniunea din luna iunie.

Daca domnul presedinte se suie in avion si se duce, consultandu-ma cu Guvernul si Parlamentul prin mecanisme constitutionale cred ca trebuie sa stabilim pe plan intern cine participa si cu ce plan. Nu te poti reprezenta pe tine, a subliniat Ponta.

Premierul a adaugat ca din punct de vedere constitutional nu exista nicio prevedere ca presedintele reprezinta Romania in structurile europene. Practica europeana este sa mearga prim-ministri, a subliniat Victor Ponta.loading...

Adauga un comentariu