National

Ponta: Pana nu primesc mandatul de a forma Guvernul nu vorbesc de pielea ursului din padure

Publicat: 03 dec. 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, ca lucreaza la structura viitorului Guvern, dar ca nu a discutat despre viitorul Executiv si despre portofolii cu Crin Antonescu si ceilalti lideri USL, intrucat nu vorbeste despre „pielea ursului din padure” pana nu primeste mandatul de a forma Executivul, potrivit Mediafax.

Intrebat daca lucreaza la structura viitorului Guvernunt, Ponta a precizat: „Eu sunt in lucru, dar vreau sa precizez foarte clar ca nu am discutat cu domnul Antonescu si ceilalti lideri ai USL. Nu discutam nimic despre Guvern, despre portofolii, pana in momentul in care primesc mandat de a forma noul Guvern”.

„Nu vorbim de pielea ursului din padure. Eu am lucrat in aceasta perioada, am o gandire, am oconceptie, insa nu se pune problema sa discutam pana pe 12 sau 13 decembrie, cand vor avea loc consultarile de la Cotroceni si presedintele va anunta desemnarea”, a spus Ponta.

Premierul a mai precizat, raspunzand unei intrebari privind data limita la care se vede reinstalat, ca daca toate lucrurile vor merge potrivit planului sau, pe 20 decembrie depun juramantul noii parlamentari si se aleg conducerile celor doua Camere, intrucat pe 19 decembrie exprima mandatele actualilor parlamentari, iar pe 21 decembrie este pregatit sa vina in noul Legislativ cu programul de guvernare si componenta noului Cabinet.

Ponta a spus ca pe 22 decembrie, in sedinta noului Cabinet, se va aproba proiectul de buget, care va fi transmis Parlamentului, care se va convoca in sesiune extraordinara dupa 15 ianuarie 2013, dupa ce, la inceputul anului, vor avea loc discutiile cu FMI, BM si CE.

„Acesta este calendarul normal pentru care m-am pregatit”, a spus Ponta.loading...

Adauga un comentariu