National

Ponta: Pivniceru si Dorneanu au pregatirea profesionala si statura morala pentru a face parte din Curtea Constitutionala

Publicat: 18 mart. 2013
1

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astazi, la inceputul sedintei BPN al PSD, ca Mona Pivniceru si Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea profesionala si statura morala pentru a activa ca judecatori la Curtea Constitutionala.

„Azi trebuie sa discutam acordarea sprijinului parlamentarilor nostri pentru propunerile privind judecatorii la Curtea Constitutionala. Doamna Pivniceru si domnul Dorneanu cred ca sunt doi profesionisti care chiar au pregatirea necesara si statura morala pentru a face parte din ceea ce reprezinta aceasta institutie fundamentala a statului, Curtea Constitutionala”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Inainte de sedinta BPN al PSD, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca, luni, in sedinta conducerii Camerei se va discuta despre propunerile facute de grupurile parlamentare pentru judecatorii la CC.

„Azi le discutam, discutam propunerile pentru CC, iar a doua tema e legata de modificarea la Statutul deputatilor si senatorilor, pana miercuri trebuie sa terminam”, a spus Zgonea.

Mona Pivniceru a confirmat, saptamana trecuta, ca ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justitiei in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala (CC), cu sustinerea PNL, insa a evitat sa dea un raspuns ferm privind alegerea pe care o va face in acest context.

„In ceea ce ma priveste, este adevarat”, a spus Pivniceru, la Antena 3, dupa ce a fost intrebata despre sustinerea sa pentru CC de catre PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat anterior ca ministrul Mona Pivniceru este sustinuta la Ministerul Justitiei pana i se va incheia mandatul, insa poate fi „o formula’ si pentru Curtea Constitutionala, fiind luata in considerare experienta de magistrat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu o saptamana, ca i-ar multumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru sa fie numita in CC, pentru ca premierul si-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justitie, propuneri pentru functiile de sefi ai Parchetului General si DNA.

Adauga un comentariu