National

Ponta promite limitarea salariilor nesimtite ale managerilor din companiile de stat – Vezi ce salarii au acum

Publicat: 29 mai 2013
1

Managerii din companiile de stat au indemnizatii lunare cuprinse intre 11.250 lei si 66.642 lei, in timp ce membrii consiliilor de administratie incaseaza lunar intre 132 lei si 33.000 lei, mari alocatii fiind la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.

Indemnizatiile sunt indicate intr-un document prezentat de Guvern.

Potrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemniazatiei de manager se intalneste la CN Cai Ferate CFR SA, de 14.583 euro, si la Posta Romana, de aproximativ 14.280 euro.

Indemnizatia de manager se ridica la peste 11.000 euro in cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom si Romatsa, la 9.500 euro in cazul CFR Marfa si 9.100 euro pentru CFR Calatori, la peste 8.500 euro in cazul CN Imprimeria Romana sau Electrrica Furnizare si la peste 7.500 euro in cazul Administratiei Porturilor Maritime Constanta.

Intre 5.000 si 6.000 euro lunar mai primesc ca indemnizatie managerii la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu, Complexul Energetic Oltenia, Transgaz, Electrica Distributie Muntenia Nord.

Totodata, un membru de CA la Electrica primeste lunar peste 7.300 euro, un membru de CA la RA Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati incaseaza peste 5.000 euro lunar, iar un membru al CA la CFR primeste peste 3.400 euro lunar.

Executivul a decis, miercuri, sa limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentand de sase ori salariul mediu brut in ramura respectiva.

Comentarii
    • „Pentru Relu Fenechiu, managementul privat înseamnă ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu continuă campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate…”
      Se poate si asa ?!
      “Cea mai elocventă caracterizare pentru DOROBANTU constă în descrierea făcută de Honore de Balzac: „Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţa”

  • Inadmisibil !!Primesc salarii de mii si zeci de mii de euro ca sa conduca la faliment companiile de stat… dar asta e, suntem atat de prosti, incat toleram asta…

Adauga un comentariu