National

Ponta propune PSD sa-l sprijine pe Hellvig la sefia SRI

Publicat: 23 feb. 2015
1

Victor Ponta propune PSD sa-l sprijine pe Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI). Acesta a declarat ca a decis sa accepte propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru sefia SRI in mod consensual. Premierul a declarat, totodata, ca Partidul Social Democrat (PSD) voteaza pentru urmarirea penala a Elenei Udrea.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca PSD va vota propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis pentru sefia SRI: „Nu ne vom opune, votam pentru domnul Hellvig in special pentru ca am lucrat foarte bine in perioada USL”, a spus seful PSD, care a acuzat insa nerespectarea principiului potrivit caruia o singura forta politica nu trebuie sa detina toate functiile de conducere in stat. 

 

Anuntul PSD vine dupa ce UNPR si PC – colegii de alianta guvernamentala, anuntasera ca vor vota pentru Hellvig fara sa astepte consultarea cu PSD.Victor Ponta a declarat totusi ca PSD isi doreste respectarea principiului conform caruia la sefia institutiilor ar trebui numite persoane fara apartenenta politica.

 

Victor Ponta a precizat ca ar fi preferat ca „nominalizarea (la sefia SRI) sa fie facuta pentru o persoana care sa nu apartina PNL”. „Respectam dreptul presedintelui de a propune, pe dl Hellvig il cunoastem, am lucrat foarte bine in USL” si este o „persoana echilibrata care isi poate indeplini sarcinile”, a adaugat primul ministru. In acest context, Victor Ponta a declarat ca isi doreste o dezbatere publica pentru a stabili „daca o putere politica aflata in pozitia de a face nominalizari va acoperi foate functiile”.

Adauga un comentariu