National

Ponta: Reducerea TVA la 9% pentru paine ar putea fi aplicata de la 1 iulie ca proiect-pilot

Publicat: 28 ian. 2013
1

Reducerea TVA la 9% pentru paine ar putea fi aplicata de la 1 iulie ca proiect-pilot daca veniturile bugetare vor creste asfel incat sa acopere deficitul de 200 de milioane de lei generat de aceasta decizie, a declarat, astazi, premierul Victor Ponta, la finalul intrevederii cu FMI, potrivit Mediafax.

Intrebat de presa daca a discutat cu delegatia FMI despre reducerea TVA la paine, de la 24% la 9%, premierul a spus ca au fost unele discutii de principiu, dar dialogul se va relua la viitoarea vizita a partenerilor financiari internationali.

„Avem o discutie din nou la sfarsit de mai, inceput de iunie, si o sa incercam atunci, de la 1 iulie, odata cu rectificarea bugetara, sa facem acel proiect pilot pentru un singur produs, pentru a vedea daca opinia noastra, si anume ca un TVA redus, duce in realitate la incasari mai mari si la combaterea evaziunii fiscale este reala”, a spus el.

Jurnalistii prezenti au revenit asupra intrebarii dorind sa afle daca masura este acceptata de delegatia FMI.

„Le-am prezentat aceasta idee si cei de la FMI au spus foarte clar: ‘Cat se pierde contabil daca doar la paine reduceti TVA?’ Cred ca e undeva spre 200 de milioane de lei.. ‘Ii puneti din alta parte cei 200 de milioane de lei la rectificare, asta inseamna ca n-aveti incasari mai mici si vedem daca in sase luni chiar e adevarat ce spuneti voi’, a relatat Victor Ponta.

Saptamana trecuta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca masura reducerii TVA la 9% la paine ar putea fi introdusa experimental in al doilea semestru din 2013, urmarindu-se reducerea evaziunii fiscale.

Comentarii
  • DAR CAND A CRESCUT TVA LA 24% SAU CAND A CRESCUT TVA PROGRESIV DE LA REVOLUTIE PANA ACUM CAND A AJUNS LA 24% S-A INTRODUS VREODATA NOUA MARIRE CA PROIECT PILOT…NUUUU NICIODATA NU AU FACUT ASTA …CAND A TREBUIT SA SMULGA PIELEA DE PE ROMAN …IMEDIAT S-A TRECUT LA FAPTE …DAR CAND E VORBA DE O REDUCERE SE GANDESC MULT PANA O APLICA

Adauga un comentariu