National

Ponta: Rogozin are rol provocator, dar noi trebuia sa ne intalnim cu Basescu, care se plimba cu Udrea

Publicat: 11 mai 2014

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator si este un personaj politic care nu are ce cauta in Romania, dar declaratiile sale impuneau o intalnire a autoritatilor romane cu presedintele Traian Basescu, comandantul suprem, care se plimba insa cu Udrea prin Arad, a afirmat premierul Ponta.

El a afirmat, la Antena 3, ca, in lipsa presedintelui, aflat „in plimbare” cu Elena Udrea la Arad, a gestionat personal situatia la nivelul ministerelor, conform angajamentelor NATO si UE ale Romaniei, interzicand inclusiv trecerea vicepremierului rus prin spatiul aerian romanesc, intrebandu-se insa de ce mai are atunci Romania un presedinte.

Citeste si Dmitri Rogozin, un nou mesaj pe Twitter pentru Romania

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat sambata ca a revenit la Moscova, din Republica Moldova, in pofida faptului ca avionul sau a fost obligat de catre avioane ucrainene de interceptare sa se se intoarca din drum, la Chisinau, potrivit agentiei ruse Itar-Tass.

„Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru sa se intoarca din drum”, a scris vicepremierul rus intr-un mesaj postat pe Twitter.

Cateva minute mai tarziu, Rogozin a continuat, in alt mesaj, „dar industria apararii are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a ramas in urma”.

Pentru a-si demonstra afirmatiile, Rogozin a postat o fotografie in care apare in fata cladirii Aeroportului Domodedova de la Moscova.

Ambasada Rusiei la Chisinau a declarat pentru agentia Itar-Tass ca Rogozin probabil ca a calatorit catre Rusia cu un „zbor obisnuit” si ca nu se afla in avionul interceptat in spatiul aerian al Ucrainei.

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana Transnistria, unde a participat vineri la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.

Citeste si Rogozin: „Acum, asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale ale

„La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite sa trec”, afirma vicepremierul rus intr-un mesaj postat sambata pe Twitter, din Transnistria.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adauga Rogozin, subliniind ca sanctiunile nu-l vor determina sa-si anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Ministerul roman de Externe a reactionat sambata imediat, apreciind ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezinta „o declaratie foarte grava” si a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile citate reprezinta pozitia oficiala fata de Romania.

Presedintele Basescu a declarat ca ii transmite lui Dmitri Rogozin ca „noi suntem o natiune care a trait intre trei imperii” si „suntem tot aici”, adaugand ca Rogozin „ar trebui sa bage bine in cap” acest lucru si mentionand ca nu poate considera ca este vorba de declaratii oficiale ale statului rus

Intrebat, sambata seara, la Arad, de corespondentul MEDIAFAX, despre amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre vicepremierul rus Dmitri Rogozin, presedintele Traian Basescu a spus ca acesta „era nervos”.

Citeste si Traian Basescu despre declaratiile lui Rogozin: „Cata vodca a consumat?”

„Cred ca era nervos si a vorbit gura fara el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul asta de vedere”, a raspuns Basescu.loading...

Adauga un comentariu