National

Ponta spune ca Basescu e de acord cu ordonanta care lasa primarii sa decida indexarea taxelor

Publicat: 04 ian. 2013

Victor Ponta a cerut ca pe ordinea de zi a sedintei Guvernului sa fie introdusa ordonanta care stabileste ca primarii sunt cei care decid indexarea taxelor locale, dar a precizat ca actul va fi publicat dupa ce presedintele Basescu va semna Legea care abiliteaza Executivul sa emita ordonante, potrivit Mediafax.

Premierul a aratat, in sedinta de astazi a Guvernului. Ca este necesar ca aceasta lege sa fie publicata in Monitorul Oficial inaintea ordonantei privind impozitele si taxele locale si a spus ministrilor ca a discutat pe aceasta tema cu seful statului, care l-a asigurat ca va semna chiar vineri legea in cauza.

Victor Ponta i-a cerut astfel secretarului general al Guvernului sa includa ordonanta pe agenda suplimentara a sedintei, dar ca ordonanta sa fie publicata in Monitor dupa ce in prealabil va fi publicata Legea de abilitare a Guvernului pentru emiterea ordonantelor simple in vacanta parlamentara.

„Pe lista suplimentara, domnule secretar general, daca ajunge Legea de la presedinte, sa o publicati in Monitorul Oficial, Legea de abilitare…”, a spus Ponta.

„Avem aceasta promisiune”, a precizat seful SGG.

„Da, am vorbit si eu cu presedintele si ne-o trimite astazi (vineri-n.r.) si atunci putem sa punem pe ordinea de zi ordonanta privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, cea cu cresterea cu 16%, si publicati ordonanta dupa ce se publica legea. In regula ? Bine, puneti-o pe ordinea suplimentara”, i-a spus Ponta sefului SGG.

La jumatatea lunii decembrie, Guvernul a decis prin hotarâre ca nivelul taxelor locale prevazute in grila creste in 2013 cu 16,05% ca urmare a indexarii cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, potrivit legii, precizând ca, fata de suma rezultata, autoritatile locale pot decide o crestere sau o scadere intr-o marja de 20%.loading...

Adauga un comentariu