National

Ponta: Trebuie sa salvam complexele care produc energie termoelectrica

Publicat: 30 oct. 2014
1

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Hunedoara, ca Romania are nevoie de productia de energie electrica in termocentrale pentrru a-si putea atinge obiectivul de a fi independenta din punct de vedere energetic.

Acesta a aratat ca in urma cu doi ani Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara se aflau in pragul falimentului, Guvernul depunand eforturi mari pentru a putea redresa aceste doua companii de profil si a le mentine, in continuare, pe piata de energie.

Citeste si Iohannis, mesaj pentru Ponta : Nu-mi bagati parintii in aceasta mizerie de campanie pe care

‘In anul 2012 si Complexul Energetic Oltenia, pe care eu il stiu mai bine – pentru ca e din regiunea pe care eu o reprezint – dar si Complexul Energetic Hunedoara, practic erau in faliment, erau in starea de a fi inchise. Or, din 2012 si pana acum am facut eforturi uriase si facem in continuare pentru ca trebuie sa salvam aceste companii care produc energie termo (termoelectrica, n.r.). Romania are un urias avantaj avand toate tipurile de energie si hidro si nuclear si regenerabile si termo si nu vorbesc aici doar de salvarea locurilor de munca, care sigur e esentiala, vorbesc despre strategia noastra de a fi independenti energetic, or pentru asta avem nevoie de productie de energie termo’, a declarat premierul Victor Ponta.

Citeste si Ponta ar putea da explicatii la parchet pentru FALS in declaratia de avere

El a aratat ca prin masurile luate de Guvern se doreste ca aceste complexe energetice sa aiba o perspectiva clara de viitor, dar si in ceea ce priveste retehnologizarea lor cu scopul de a se incadra in costuri de productie competitive.

‘Nu o sa fie niciodata pretul la energia produsa la Hunedoara egal cu pretul de la morisca de vant din Dobrogea. E logic! E imposibil sa vrei asa ceva! Dar sa reusesti sa pastrezi un loc pe piata pentru toate cele patru tipuri de energie din punctul meu de vedere este un obiectiv fundamental pentru independenta energetica a Romaniei’, a conchis premierul Victor Ponta.

Citeste si Ponta: „Discutia despre palatul lui Basescu se inchide”. Vezi ce are de gand cu vila de la

Premierul Victor Ponta, insotit de ministrul Economiei, Constantin Nita, si de ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a vizitat joi mai multe obiective economice importante din judetul Hunedoara, intre care ArcelorMittal Hunedoara si Complexul Energetic Hunedoara.

SURSA: Agerpres

Comentarii
  • Oare de cita ipocrizie mai puteti da dovada domnule plagiator ,securist si ce ati mai fi tovarase ponta ?Cum credeti ca toti energeticienii ROMANIEI v-or crede asa niste minciuni cind stiu cu totii ca PSD-ul dumneavoastra a distrus si vindut ,concesionat mai toate centralele din tara gen PSD -NICHITA -DALKIA la IASI

  • Ce putea sa spuna? La el „acasa”? Se astepta cineva sa spuna cum el si cu Sova au devalizat Complexul Energetic Oltenia si Compania National a Lignitului Tg. Jiu?

Adauga un comentariu