National

Ponta: „Uniunea Social Democrata NU se rupe”

Publicat: 19 feb. 2014
1
Liderii Uniunii Social Democrate (USD), coalitia PSD-PC-UNPR, formata in urma cu mai putin de o saptamana, au decis sa nu cedeze presiunilor presedintelui liberal Crin Antonescu privind dizolvarea aliantei. Liderii USD s-au intalnit in aceasta dimineata la Palatul Victoria, dupa ce marti seara Crin Antonescu a cerut desfiintarea USD. Premierul Victor Ponta, liderul PSD, vicepremierii Gabriel Oprea (UNPR) si Liviu Dragnea (PSD) si presedintele PC Daniel Constantin au decis sa nu dizolve USD, la capatul unei intalniri de o ora.
 
„USD s-a format ca alianta electorala in urma deciziei comune a PNL si a celorlalte trei partide din USL de a participa separat la europarlamentare. Prin infiintarea USD nu se incalca protocolul Uniunii Social Liberale, dat fiind ca Art. 9, punctul 8 din protocolul USL, invocat de catre colegii din PNL, se refera strict la participarea separata in alte aliante electorale la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. In protocolul USL nu se precizeaza nimic despre participarea la alegerile europene, iar USD este o alianta electorala formata in perspectiva participarii comune la alegerile pentru Parlamentul European. USD si-a asumat inca de la formare programul politic si obiectivele USL. Uniunea Social Democrata nu este in afara si nici impotriva USL. (…). Consideram ca ridicarea publica a acestui subiect este un simplu pretext politic, intr-un moment in care Romania are nevoie de stabilitate”, se arata intr-un comunicat remis de cei trei lideri ai USD, Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat marti seara ca liberalii cer celorlalti membri ai USL anularea imediata a documentelor referitoare la infiintarea USD. De asemenea, Biroul Politic National al PNL a decis excluderea din partid a senatorului Sorin Iliesiu, precum si inlaturarea lui Daniel Chitoiu din functia de secretar general al PNL, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu