National

Ponta: Vom actualiza datele institutional prin punerea „cap la cap”

Publicat: 07 aug. 2012
1

Primul-ministru Victor Ponta a declarat marti, la Palatul Victoria, ca datele din listele electorale permanente vor fi „actualizate institutional”, prin punerea „cap la cap” a bazelor de date detinute de mai multe institutii, printre care MAI, CNAS si CNPAS.

„Printr-un memorandum aprobat de guvern, toate institutiile, in special MAI si MAE, vor fi implicate in oferirea tuturor datelor necesare, pentru a putea transmite catre CCR un raspuns cat mai corect privind listele electorale permanente”, a anuntat premierul Victor Ponta, la finalul sedintei de guvern. Intrebat cum vor fi reactualizate concret listele electorale permanente, Ponta a raspuns ca „reactualizarea datelor se face doar institutional”.

„Se vor pune cap la cap toate datele dispersate privind persoanele decedate, persoanele care nu mai au cetatenia romana, cele care si-au schimbat domiciliul. (…) Deci toate bazele de date vor fi puse cap la cap, intr-un efort coordonat de MAI. Sper sa reusim acest lucru”, a explicat Ponta. El a dat ca exemplu baza de date a CNAS si Casa Nationala de Pensii.

In ceea ce priveste cetatenii romani din strainatate, Ponta a evitat sa spuna clar cum vor fi contabilizate aceste persoane. Primul ministru a dat ca exemplu faptul ca „toate persoanele care decedeaza in strainatate se raporteaza doar la sectorul 1, dupa care s-a constatat prin sondaj ca datele nu s-au transmis catre localitatile de domiciliu”.

„Liste nu vor fi transmise de la guvern, pentru ca la guvern nu exista liste electorale permanente, documentele fiind centralizate la BEC„, a reafirmat seful Executivului.

Sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu