National

Ponta: Vreau salariu minim d e 1.000 de lei

Publicat: 09 iul. 2013
1

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca in momentul de fata nu exista un text al Legii Salarizarii, dar ca vrea un salariu minim de 1.000 de lei.

„In acest moment, nu exista un text al Legii Salarizarii, exista o viziune. Avem in continuare un aparat administrativ care nu performeaza din cauza lipsei de resurse financiare, dar si a criteriilor de performante. La stat, daca muncesti toata ziua sau daca nu faci nimic, ai acelasi salariu, dar un medic rezident castiga a zecea parte din salariul unui chestor si tot asa.

Am aplicat un prim pas: al desfiintarii posturilor vacante. Foarte multi sefi de directii, de servicii ramasesera sefi si aveau in subordine numai posturi vacante, ceea ce era anormal. Am desfiintat posturile vacante, am deblocat sistemul de sapte la unu”, a declarat premierul, invitat la Romania Tv.

Victor Ponta a vorbit si despre posibilitatea cresterii salariului minim la 1.000 de lei, iar raportul dintre cel minim si cel maxim sa fie de 1 la 7.

„Vreau un salariu minim de 1.000 de lei si unul maxim, raportul sa fie de 1 la 7. Intre cel mai mic si cel mai mare salariu din administratie raportul este de fapt unu la 40. Din punctul meu de vedere, salariul minim pe economie poate fi mai mare, poate fi 1.000 de lei. Eu l-as face astazi 1.000 de lei, dar ma impiedica zona privata”, a explicat Victor Ponta.

Nu in ultimul rand, despre acordul cu FMI, prim-ministrul a afirmat ca Romania mai are de platit cinci miliarde de euro pe an, in urmatorii doi ani: „Asta e, platesc eu ce a cheltuit domnul Boc. Nu mai luam bani de la FMI, pentru ca suntem o tara stabila”.
Comentarii
 • Eu vreau sa avem preturile la jumatate, ce daca-s mici salariile, important este ca preturile sa fie si mai mici => taxe mai mici oamenilor de rand, si mai mari bogatanilor. Ca sa nu mai spun de guvern si parlament, oameni care se cearta aiurea pe banii nostri 🙁 in loc sa platesc contributiile pentru parlamentari, as putea sa cumpar mancare mai buna la copil!

  • „Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, disperat să pozeze în
   Făt Frumos în faţa FMI, renunţă la specialiştii în recurtare şi numeşte,
   cu de la sine putere, manageri privaţi şi membrii CA la cele trei
   companii CFR. Astfel, din pixul lui Fenechiu a ajuns turcul Mustafa
   Aysun, preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CFR Marfă ,
   grecul Dimitris Sophocleous- director general al CFR SA, iar la CFR
   Călători a aterizat Valentin Dorobanţu, cel care ţesuse, la finele lui
   2012, mersul trenurile pentru interesele operatorilor privaţi. Mustafa
   Numirea lui Micu şi Dorobanţu a generat uimire şi iritare
   în rândul ceferiştilor.
   Oare, aşa a înţeles Relu Fenechiu
   că managementul superior la CFR înseamnă ca directorul de azi, să devină
   peste noapte – manager privat, adică să treacă de la un salariu lunar
   de 6-7.000 de lei la o remunerație de 9-10.000 de euro? „

Adauga un comentariu