Sfaturi pentru casa si gradina

Ponturi ca sa faci orhideea sa stea inflorita cat mai mult timp

Publicat: 19 apr. 2017

Orhideea este considerata o floarea delicata, ce pare greu de ingrijit. Exista cateva trucuri prin ea poate sa ramana in floare mai mult timp. Sunt o multime de specii de orhidee in lume, 30.000 mai precis, dar cea mai cunoscuta este orhideea fluture, Phalaenopsis. Este cultivata mai ales ca planta de apartament, pentru ca poate sa infloreasca de mai multe ori intr-un an, incepand din iarna si pana primavara. Cand este bine ingrijita si tinuta in apartament, florile se pot mentine chiar trei luni.

Temperatura
„Cea mai buna temperatura pentru o orhidee este undeva intre 21 si 29 de grade Celsius in timpul zilei si nu mai mult de 20 de grade noaptea. Daca incaperea in care sta este incalzita, mai ales iarna, poate creste rapid. La racoare infloreste mai putin, dar cu flori mai mari si mai frumoase. Toamna se poate tine pe balcon pe timpul noptii, daca nu sunt mai putin de 10 grade Celsius. Asa va inflori mai usor”, ne-a explicat Monica Bud, reprezentanta unei florarii din Oradea. Odata aparuti bobocii, nu este bine sa fie supusa la treceri bruste de la o temperatura la alta, altfel bobocii vor muri.

Citeste si VIDEO – Ce faci daca iti moare orhideea? Uite cei 6 pasi pe care trebuie sa-i respecti ca sa readuci la viata orhideea

Udarea
Spre deosebire de alte plante, orhideea nu poate retine apa dupa udari, de aceea trebuie udata des, ori de cate ori pamantul este aproape uscat. „Orhideei ii merge bine daca este pusa la o fereastra unde razele soarelui n-o pot ajunge direct prea multe ore pe zi. Cand frunzele ei sunt de un verde intens inseamna ca primeste prea multa lumina, iar cand au o culoare galben-verzuie este semn ca sta prea mult la lumina puternica. Se multumeste si cu lumina artificiala, doar ca are nevoie de o expunere de aproape 16 ore pe zi. Se poate dezvolta bine chiar daca este asezata in bucatarie sau in baie, pentru ca adora umiditatea, iar aceste locuri i-o ofera din plin”, a explicat Monica Bud.

Mutarea
Odata la trei ani, dupa ce a inflorit, poate fi mutata in alt ghiveci. Daca are radacinile lipite de peretii vasului in care a stat, mai bine se sparge vasul decat sa fie rupte. Apoi, se curata de pamant, de partile putrezite si se aseaza planta in pamant nou. Abia la 3 saptamani dupa aceea se poate uda din nou.

sursa: adevarulloading...

Adauga un comentariu