Stiri medicale

Ponturi pentru a nu uita sa faci ceva

Publicat: 01 feb. 2011

Fiecare dintre noi ne-am aflat la un moment dat in situatia de-a uita sa facem o anumita activitate, desi am facut eforturi sa nu se intample asta. Unii au uitat poate tava in cuptor sau o oala pe flacara aragazului, altii au uitat sa-si ia medicamentele la ora „x” sau sa cumpere un obiect. Iata cateva ponturi pentru a nu uita sa faci ceva, oferite de psihiatrul Gary Small, profesor la Uiversitatea California din Los Angeles.

Daca vrei sa nu uiti sa iti iei medicamentele sau sa te duci la o intalnire programata, atunci creeaza o imagine care asociaza ce ai tu de facut cu altceva ce se va intampla, cel mai probabil in preajma acelui moment, si apoi imagineaza-te indeplinind sarcina respectiva dupa ce vei vedea indiciul de care ai legat-o. 

Spre exemplu, daca trebuie sa iei anumite pastile dimineata si uneori mai uiti, imagineaza-te facand acest lucru atunci cand iti bei sucul de dimineata sau laptele sau orice bei zilnic, in acel moment al zilei. 

Mai multe studii au aratat ca aceste indicii au un rol foarte important in ceea ce priveste memoria. Spre exemplu, diabeticii si-au adus aminte mai des sa isi monitorizeze glicemia zilnic atunci cand au legat acest lucru de un alt eveniment zilnic. De asemenea, femeile care s-au imaginat facandu-si o autoexaminare la sani au avut mai multe sanse de a-si face asa ceva mai des.

Citeste si:

Cele mai bune tehnici pentru a memora un numeloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit