News Flash:

Popa nu vrea sa-mi ingroape baiatul!

1 Iulie 2010
633 Vizualizari | 0 Comentarii
Inmormantare fara preot

Preotul de la Ciocani nu vrea sã sluijeascã la cãpãtaiul unui tanãr decedat. Printre motivele invocate de preot este si faptul cã mãtusa celui decedat i-a arãtat fundul...gol!

FEREASCÃ DUMNEZEU! Mihai Toronilã, de 25 de ani, din comuna Ciocani a murit electrocutat pe un santier din Bucuresti, unde se afla la muncã. Adus acasã de tatãl sãu, corpul tanãrului decedat a fost depus în casa familiei Bucãtaru, rudã cu decedatul. Din nefericire, preotul Cornel Popa, din comuna Ciocani, nu doreste sub nicio formã sã facã vreo slujbã în casa familiei Bucãtaru, cu care se aflã în conflict de mai bine de 12 ani, considerand cã îi este amenintatã viata. In mijlocul scandalului stã un sicriu, cu un tanãr decedat, a cãrui înmormantare este astãzi pusã sub semnul întrebãrii: va fi sau nu va fi înmormantat Mihai Toronilã?

Scandal mare în comuna Ciocani, din cauzã cã preotul satului, Cornel Popa, refuzã sã facã slujbe de orice fel, la cãpãtaiul unui tanãr decedat din comunã. Mihai Toronilã, de 25 de ani, din comuna Ciocani, a decedat pe 26 iunie, la Bucuresti, unde lucra pe un santier. El a fost electroctat în timp ce manevra o schelã metalicã, iar aceasta a atins firele de înaltã tensiune. Dupã efectuarea necropsiei, corpul lui Mihai Toronilã a fost preluat de tatãl sãu, Victor Toronilã, iar acum douã zile a ajuns în sat, fiind depus în casa familiei lui Ion Bucãtaru. Dupã ce au adus acasã mortul, cei din familia Bucãtaru, rude cu Victor Toronilã, au solicitat la biserica din sat, sã li se dea cele trebuincioase pentru un mort: sfesnic si alte obiecte bisericesti, precum si sã vinã preotul sã slujeascã seara la cãpãtaiul mortului, conform obiceiului. Surprizã însã: preotul Cornel Popa a refuzat categoric pe cei din familia Bucãtaru, cu care se aflã în conflict de mai bine de 12 ani, iar astãzi decedatul ar trebui înmormantat. In conflictul dintre preot si familia Bucãtaru nu poate interveni nimeni, deoarece ambele “tabere” considerã cã dreptatea este de partea ei.

“Nu pot sã intru în casã cã acolo-i diavolul”

“Copilul meu a pãtit un accident la Bucuresti si a murit. L-am adus acasã asearã. L-am depus la familia lui Ion Bucãtaru, cumantul meu, deoarece casa mea este ca vai de ea, nu am unde sã tin un mort. Am fost la bisericã sã iau sfesnic ca sã punem lumanãri. Nu mi-a dat cã nu avea cheie de la bisericã, aceasta fiind la preot. Dimineatã am fost la Barlad sã fac cumpãrãturi, m-am întalnit cu preotul Cornel si i-am zis sã vinã la copilul meu. El mi-a spus atunci cã nu vine la familia Bucãtaru cã acolo nu intrã cu vesmintele. cã acolo-i diavolul. Mi-a zis cã dacã vreau sã-i facã slujbã de înmormantare sã-l scot afarã în drum pe mort, cã el nu intrã în curtea si casa lui Bucãtaru”, a spus Victor Toronilã, tatãl celui decedat la Bucuresti, care este asistat social în comuna Ciocani, neavand nici un venit.
(Sursa: Vremea Noua)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014292 (s)