International

Porosenko a ORDONAT incetarea focului in sud-estul Ucrainei

Publicat: 15 feb. 2015

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a ordonat sambata seara fortelor armate ucrainene sa inceteze focul in sud-estul Ucrainei, relateaza RIA Novosti.  „Ordon acum fortelor armate ale Ucrainei, Garzii Nationale, unitatilor Ministerului de Interne, unitatilor de graniceri si unitatilor Serviciului de securitate al Ucrainei sa inceteze focul incepand din 15 februarie, ora 0.00 (0.00, ora Romaniei)”, a anuntat Petro Porosenko, potrivit postului de televiziune „112”.

Citeste si: La miezul noptii incepe armistitiul in Ucraina – ce s-a negociat si ce se intampla de fapt

Anterior, Ministrul ucrainean al Apararii, Arsen Avakov, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a ordonat fortelor armate sa inceteze focul in sud-estul Ucrainei. La randul sau, comandantul adjunct in cadrul „ministerului apararii republicii populare” Donetk, Eduard Basurin, a anuntat ca rebelii prorusi au incetat focul de-a lungul liniei de front.

Citeste si: Macel in Ucraina, in ciuda acordului de pace

„Toate unitatile Republicii Populare Donetk au incetat actiunile armate de-a lungul intregii linii de front”, a spus el, potrivit RIA Novosti. OSCE a anuntat intr-un comunicat postat sambata ca membrii Grupului de contact privind criza din Ucraina vor lua toate masurile necesare pentru punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk si dezamorsarea conflictului in regiunile ucrainene Donetk si Lugansk.loading...

Adauga un comentariu