Stiri Turism

Porsche Cayenne S merge pe urmele lui Dracula. Brasovul si Castelul Bran, vedete in ultimul videoclip al companiei germane

Publicat: 21 nov. 2018
9

Porsche a finalizat videoclipul in care subiectul principal este Dracula, impreuna cu blogerul german Sebastian Canaves. Toate scenele au fost filmate in Romania, cele mai multe in Transilvania. Filmul are ca scop promovarea noii generatii Cayenne. Porsche a ales sa-si promoveze noua generatie Cayenne cu ajutorul unui film in care personaje sunt Dracula si Sebastian Canaves, scrie profit.ro.

Sebastian este un bloger de succes in Germania, fondatorul blogului de calatorii „Off The Path”, fiind cunoscut ca un promotor al segmentului de turism „Flashpackers and Adventure Travels”. Sebastian a trait in 10 tari si a calatorit in peste 100. Asa cum a anuntat Profit.ro, videoclipul in care Porsche a alaturat noul Cayenne S, Dracula si cel mai de succes bloger din Germania a fost realizat la sfarsitul lunii octombrie in mai multe zone din Romania, printre care Cluj-Napoca, Brasov, Sighisoara, Sibiu si Bucuresti.

Compania germana a ales Romania si pentru ca a primit ajutor de la Ministerul Turismului pentru a-si gasi hoteluri, ghizi si pentru a se descurca in procedurile birocratice. Filmul a fost realizat in perioada 21-25 octombrie, echipa fiind formata din circa 7-8 reprezentanti ai producatorului german de automobile sport.

Acum, cei de la Porsche au publicat videoclipul care are ca fir epic povestea lui Dracula, pe care Sebastian o descopera intr-o aventura in care este insotit de un Porsche Cayenne S. Povestea incepe cu Sighisoara, locul in care se spune ca s-a nascut Dracula, cunoscut in istoria romanilor sub numele de Vlad Dracul. Apoi, blogerul este trimis cu ajutorul unor indicii la Castelul Bran, „de unde admira extinsele paduri din Carpati”, merge in Brasov, unde a trait marea iubire a lui Vlad, Catalina, pentru ca la final sa ajunga la Manastirea Snagov, acolo unde se presupunea ca ar fi mormantul lui Vlad Tepes.

Textul care insoteste videoclipul, la care au acces jurnalisti din toata lumea, evoca personalitatea lui Vlad Tepes, cel care a stat la originea povestii lui Bram Stocker, „inventatorul” lui Dracula. Prezentarea aventurii lui Sebastian este insotita de descrieri destul de ample ale locurilor in care perosnajul calatoreste, fiind veritabile texte de promovare ale Romaniei. Mai mult, cei de la Porsche fac precizari privind caracterul de erou pe care Vlad Tepes il are in istoria romanilor, unul care contrasteaza cu imaginea creata „de propaganda din Germania si Rusia”. Noul Porsche Cayenne a fost lansat in urma cu doi ani, ca model 2018, iar in primavara acestui an a fost lansata si versiunea E-Hybrid, care inlocuieste astfel vechile motoare diesel, la care Porsche a renuntat.

Adauga un comentariu