News Flash:

Porumbul, leac pentru anumite boli

20 Iulie 2010
2143 Vizualizari | 0 Comentarii
De-a lungul anilor, porumbul a devenit un aliment de baza mai ales în lumea satelor, unde mamaliga a înlocuit painea. Una dintre calitatile terapeutice ale acestei mamaligi, calitati care nu sunt deloc de neglijat, ea putand fi un ajutor pretios în tratarea unor afectiuni. De exemplu, obezitatea. Mai mult ca orice aliment, mamaliga confera o senzatie de satietate extrem de rapida, datorita fibrelor alimentare din compozitia sa. Hipotiroidie: studiile de specialitate au aratat ca la cei care consuma regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi îngrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic si mental, sunt reduse considerabil. In cazul dischineziei biliare, colecistitei, porumbul mareste secretia de bila si faciliteaza evacuarea sa, avand si efecte antiinflamatoare biliare. Consumul mamaligii în loc de paine, asezonata cu multe salate de cruditati, duce la reducerea si eliminarea în timp a acestor probleme. Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda în loc de paine, malaiul avand, pe langa efectul de reducere a aciditatii, si o actiune usor calmanta, sedativa. Studiile de nutritie si biochimie alimentara au aratat ca mamaliga consumata frecvent amelioreaza si afectiuni cum ar fi reumatismul, diabetul, menstruatiile dificile cu sangerari abundente, anexita si metroanexita, litiaza renala, hepatita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014332 (s)