News Flash:

Posesorii centralelor termice vor plati pierderi de caldura

12 Decembrie 2006
4009 Vizualizari | 18 Comentarii
• Proprietarii de locuinte care si-au montat centrale termice vor fi nevoiti sa plateasca o parte din pierderile de caldura, chiar daca au izolat tevile de agent termic care le traverseaza apartamentul • Acest lucru a fost reglementat printr-un ordin emis de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala (ANRSC)
Iesenii care au montate centrale de apartament vor plati o parte din pierderile de caldura chiar daca au izolat tevile de agent termic care le traverseaza apartamentul. Acest lucru a fost reglementat prin ordinul nr. 255/2006 emis de presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala (ANRSC). Astfel, persoanele care au montate centrale de apartament vor plati numai cota parte ce le revine din cantitatea de energie termica pentru incalzire, aferenta instalatiilor de incalzire din spatiile comune ale imobilului de tip condominiu, respectiv casa scarii, holuri, spalatorii, uscatorii, culoare si altele asemenea. Avantajati ar putea fi cei care si-au izolat tevile care le traverseaza locuintele pana in luna mai 2006. Acestia nu vor trebui sa plateasca pierderile de caldura. Potrivit Hotararii de Guvern nr. 400/2003, si persoanele care si-au izolat coloanele de incalzire care trec prin apartamente vor putea fi scutite de la plata pierderilor de energie termica numai cu acordul Adunarii Generale din cadrul Asociatiei de proprietari. Daca proprietarul unui apartament sau al unui spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta modifica suprafata echivalenta termic de incalzire din apartamentul sau din spatiul pe care il detine, cota-parte de participare la cheltuielile pentru incalzire se va recalcula.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (18)

Constantin  | #3781
Sa vedeti cate procese vor fi de acum in ainte pe baza acestei incalcari grosolane a dreptului la proprietate. Ca proprietar, ANRSC ar trebui sa ma despagubeasca pentru ca permit trecerea ca tevile sa treaca prin apartamentul meu. Se va ajunge si la Strassbourg, pentru ca unde-i balci, balci sa fie!
XXXXX  | #3782
mai studiaza dreptul draga Andrei Hurbea.................articolul dvs seamana cu mentalitatea comunistilor de pe la asociatiile de locatari
Ordinul nu e LEGE si, sunt abuzuri
Unde ai auzit matale in blocurile din Iasi de spatii comune incalzite ?
Ai vazut calorifere pe casa scarii , uscatoare ETC?
Tudor  | #3783
Daca nu vreau sa platesc, pot taia tevile care imi traverseaza apartamentul? Pana la urma e proprietatea mea; n-au decat sa le traga pe afara daca vor.
Dex  | #3784
Tudor, citeste te rog mai bine contractul de cumparare al apartamentului. Din pacate, nu prea te poti atinge de tzevi...:(
Oricum, izolarea acestora nu costa mult deloc, in plus prin izolare scapi de aspectul neingrijit al tzevilor si coltzul camerelor va arata "mai proaspat, mai curat..."...:)
vasile  | #3785
Si ei ar trebui sa plateasca pentru tevile ce traverseaza un spatiu particular. Sunt invatati din comunism ca cetateanul si ce este proprietate privata nu inseamna nimic. Trebuie sa ne unim si sa ne opunem la o asemenea aberatie. Daca nu, sa-si ia tevile care si asa ne uritesc aspectul casei.
lili  | #3786
Este o aberatie. Dupa ce ca omul si-a montat centrala de apartament tot din cauza cretinilor de la Termoservice acum suntem nevoiti sa mai si platim.Este absurd. Dar de ce suntem nevoiti sa le acceptam tevile pe proprietatea noastra? Eu le tai si sa scoata tevile pa casa scarii... si sa suporte cei care mai beneficiaza de caldura de la ei. Un om care are centrala termica de apartament plateste destul de mul la factura de la gaz, la energie electrica, la o firma de service pt. centrala... etc. Nu pot sa spun decat ca sunt niste idioti
Dex  | #3787
Niciodata noi, romanii nu am stiut sa ne administram bunurile comune si dintotdeauna ne-a placut sa reinterpretam legislatia dupa bunul nostru plac, motiv pt. care au aparut de pomana certuri si disensiuni intre locatari..., ca ala nu plateste pierderile de la subsol si din tevile comune pt. ca are centrala, ca nu stiu care nu plateste canalizarea care s-a spart pt. ca are canalizare separata etc. Asta e problema lor, iar legea este lege si se aplica pt. toti romanii...nu se tocmeste functie de caz, iar cui nu-i convine administrarea spatiilor la comun este liber sa-si construiasca o casa si sa plece de la bloc sau sa dea Guvernul in judecata pt. ca a votat o lege proasta. Atata timp cat toate tevile dintr-o scara de bloc reprezinta PROPRIETATE COMUNA care se administreaza conf. legii IN COMUN de catre toti proprietarii, care-i problema? Poti sa fii debransat de la termoficare, poti sa-ti tragi canalizare separata tot nu conteaza. Comentarii peste comentarii si toate sunt de prisos atata timp cat legea exista si a fost votata. Comunismul ne-a invatat prost, si anume ca spatiul comun il administreaza primaria sau o asociatie de locatari sau mai stiu eu ce entitate a statului. Problema este ca acum spatiile comune trebuie sa ni le administram singuri, iar vechii locatari au devenit intre timp proprietari, dar din pacate doar printr-o simpla hartie nu si prin mentalitate.
mihai  | #3788
Ideea asta "geniala" a fost emisa prima data de un mare "intelept" pe nume Ciofu, care a uitat si bruma de carte pe care o mai stia in facultate. D.p.v. fizic, cei care au centrale minimizeaza pierderea de caldura prin acele tevi care le tranziteaza apartamentul. Daca ele ar fi pe hol, pierderea ar fi mai mare (nu stiu cite holuri de bloc au 20C temperatura!). Concluzia logica ar fi ca ANRSC ar trebui sa plateasca pentru celor care au centrale de apartament. Asa se mai trezeste cite o agentie sa mai scoata din pierderile proprii prin distribuirea lor la cetatenii care nici nu stiu ce platesc sau de ce platesc pentru ceva. Oare de ce nu se concentreaza acesti domni pe rentabilizarea retelei de termoficare. E lucru stiut ca pretul de producere scade cu cresterea productivitatii, si nu numai cu cresterea numarului de consumatori. Concluzia: e nu le platesc.
Elena  | #3789
Eu nu mai am tevi in apartament. Stau la etajul noua, pe coloana noastra mai e de la CET doar o persoana de la doi, asa ca restul vecinilor am scos tevile. Ce sa mai platin acum?
nu conteaza  | #3790
nu pot decat sa fiu de aceeasi parere cu domnii care si-au exprimat opinia anaintea mea. cu 20 de mii se rezolva problema: atat costa o panza de bomfaier. numai bine!
TEAVA  | #3791
Mare bataie de joc! A inceput balciul cu caldura! Cetatenii trebuie sa plateasca pierderile, numa ca pe langa pierderi platim si salariile trantorilor care conduc regia responsabila cu jecmanitul ieseanului. Oare pana cand va sta romanul si va inghiti tot ce i se baga pe gat?
florin  | #3792
bai sunteti prosti si nu intelegeti. scrie clae, spatii comune doar: "Astfel, persoanele care au montate centrale de apartament vor plati numai cota parte ce le revine din cantitatea de energie termica pentru incalzire, aferenta instalatiilor de incalzire din spatiile comune ale imobilului de tip condominiu, respectiv casa scarii, holuri, spalatorii, uscatorii, culoare si altele asemenea." deci daca se da caldura pe scara, veti plati, daca nu, nu. daca aveti izolate tevile ce trec prin casa, nu platiti, daca nu le aveti izolate, veti plati, ceea ce e corect. deci daca v-ati facut si izolare nu platiti nimic, e clar? cititi ca lumea, ce naiba.
paul  | #3793
Cind ati cumparat apartamentul ati stiut ca va mutati intr-un CONDOMINIU.
NU CONFUNDATI apartamentul. de bloc cu o casa pe pamant. Aveti si niste obligatii ramase DATOARE daca tot ati avut bani ptr. centrale termice.De ce sa
incalzesc numai eu casa scarii,subsolul,etc. care nu am centrala? Acolo locuiesti
si tu in CONDOMINIU!!!!!!!!!! Vezi ca asa este mai cinstit? Sau partea asta NU te in-tereseaza? Altfel s-ar chema FURT comis de cei cu centrale.Daca eu nu am centrala termica asta nu inseamna ca trebuie sa te primesc pe tine in bloc cu cal-durica de la intrare,sau sa platesc numai eu sa nu-ti inghete muraturile in boxa la subsol Ca sa scot tevile pe afara din bloc nu se poate ptr. ca asa este proiectat si construit blocul dar poate reusesi tu sa intri in bloc direct pe fereastra. Ce zici?
N-ai aripi ca ai face-o. Dar poate iti CUMPERI O PERECHE iar pina la Strasburg ia-ti
si centrala cu tine ca tot a venit iarna.
Maria  | #3794
Instalatiile termice vechi de peste 30 de ani nu au decit sa si-le inlocueasca fiecare, la gaz cum au suportat cheltuelile,Sa-si ia tevaraia aia ruginita din apartamentele noastre.NU PLATIM NIMIC.
paul  | #3795
Domnule HURBEA A. cum ramane? Platesc sau nu cota parte cei cu centrale
termice incepand din ACEASTA iarna, ca nu este clar ? Ordinul 255/2006 emis de
ANRSC abroga sau nu art. din H.G.nr.400/2003? Va rugam sa reveniti cu explicatii ulterioare mai precise. Va multumesc.
Gabi Petcu  | #3796
In primul rand le tai tevile
Al doilea ii dau in judecata pentru impunere de conditii nejustificate, inclusiv pe cei de la CET, adica au monopol?
Mai vb
paul  | #3797
Ia sa o spunem pe a dreapta.GANDITIVA -un pic macar-,voi care aveti centrale.
Ce s-ar intampla daca intr-un bloc ar avea toata lumea CENTRALA PROPRIE DE
APARTAMENT? Pentru ca este DE APARTAMENT,centrala ar da caldura numai
in apartament. Corect? Ar insemna ca subsolul si casa scarii sa nu fie deloc incalzite. Corect? Daca in subsol ar scadea temperatura sub 0, ar ingheta tevile
de apa rece.Corect? In acest caz NU am mai avea APA pentru CENTRALA?
Corect? Ti-ar conveni sa ai promoroaca pe usa ta proprietae personala la exterior? Sigur NU. Corect? Stii de ce nu se intampla toate astea ? Pentru ca ACEASTA CALDURA O PLATIM NUMAI NOI cei fara centrala.Corect? APAI ASTA NU-I CORECT!!!!!!!!Dupa parerea mea va faceti ca nu pricepeti cind e vorba
sa INTRATI IN NORMALITATE. RUSINE SA VA FIE. CORECT?Cind v-am semnat ptr. a va putea instala CENTRALA nu ne-am gandit sa va platim si caldura din sub
sol,casa scarii,uscatoare,etc,din spatiile COMUNE. Corect? Aceasta CALDURA ESTE OBLIGATORIE INTR-UN CONDOMINIU.Corect? De ce sa platesc numai eu
cea ce ne este de folos la amandoi si consumam amandoi? Este corect?NU ESTE
CORECT!!!!!!! Atunci TE CREZI SMEKER. Corect? Si mai dute-n,,,plimbare.ESTE CORECT!
Viorel  | #3798
Domnule Paul,
De ce un proprietar de centrala termica trebuie sa-ti plateasca matale 45% + 10% sau mai mult ca subventie la combustibili,iar el nu are dreptul la aceasta subventie ? Cine a suportat si suporta toate pierderile si a evitat falimentul CET?
Cand s-a cumparat apartamentul s-a platit si pt. instalatia de incalzire! Cu ce suma ati despagubit pe cei cu centrala care v-au lasat in folosinta instalatiile ?
Un proprietar de centrala individuala a investit masiv,a facut retehnologizare iar acum trebiue sa se rentabilizeze si CET,retehnologizarea o vom plati toti ,dar mai putin abonatii CET,care,daca priviti statistica nu platesc nici facturile !
E bine la comun daca platesc mereu ceilalti !
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019205 (s)